|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Jaki klej ? |
Autor |
Wiadomość |
BB
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 14-10-2007, 15:50 Jaki klej ?
|
|
|
Chciałbym przykleić atrape wlotu powietrza na masce Tempry od Fiata 126p ( ten boczny wlot ). Jakiego musze użyć kleju żeby nic nie stało się z lakierem ? Czy może to być np. "Kropelka" lub coś w tym stylu ? |
|
|
|
|
Sapphiron
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 1395 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 14-10-2007, 15:54
|
|
|
kropelką to sobie właśnie zmasakrujesz totalnie lakier... |
|
|
|
Wujek
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 14-10-2007, 15:57
|
|
|
Może jeszcze przemyśl montaż tych atrap, maska tempry jest dość ładna....ale to tylko moje sugestie. |
_________________ ....Tempra 1.4 i.e...ma nowego właściciela |
|
|
|
|
Sapphiron
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 1395 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 14-10-2007, 15:59
|
|
|
to to druga sprawa... po co sobie masakrować i tak ładną maskę czymś co pochodzi od malucha? dla mnie to totalny bezsens... |
|
|
|
BB
|
Wysłany: 14-10-2007, 16:06
|
|
|
Napewno jeszcze przemyśle... ale moim zdaniem z 1 atrapą prezentuje się lepiej i wątpie ,że ktoś będzie wiedział ,że to jest od malucha.
A wiecie jakiego kleju trzeba urzyć ?? |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 14-10-2007, 16:13
|
|
|
wg mnie klej do luster np takim jakim klei się lotkę. ale żeby nie było na mnie - nie rób tego - oszpecisz auto... |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 14-10-2007, 17:08
|
|
|
dokładnie; oszpecić łatwo; poza tym cokolwiek co niszczy powierzchnię maski potem trudno usunąć lub jest to niemożliwe bez lakierowania a widać zawsze to tragicznie, a szybko taki maluchowy wlot może Ci się znudzić... nie lepiej już i bezpieczniej podłubać z grillem na przykład i np powierzchnią dolną przedniego zderzaka jak już musisz? tam nawet wlot powietrza zimnego prawdziwy nie ściemniany możesz sobie poprowadzić do filtra i kombinować dalej... |
|
|
BB
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 14-10-2007, 17:42
|
|
|
ech, wg mnie każdy klej zniszczy, czy to na bazie żywic , który wgryzie się w lakier czy jakieś innej chemii, typu cyjanoi... "kropelka" co się zmiesza z alakierem czy nawet jakieś magiczne gumowate elastyczne kleje w tylu butaprenowym na których i tak ten 'wlot' odpadnie od maski zdmuchnięty, bo powietrze w niego będziew wchodzić a nie uchodzić, to jakby ktoś go wyrywał cały czas...
każdy klej czegoś się złapać musi więc minimum co to uszkodzi Ci zewnętrzną warstwę lakieru - bezbarwny zabezpieczający, ale i tak lakierowanie jakieś wtedy Cię czeka, bo wierz mi, znudzi Ci się to, odpadnie lub ktoś urwie a ślad po tym będzie irytujcy.... ale rób oczywiście jak chcesz; |
|
|
kubek
Pomógł: 12 razy Wiek: 37 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 459 Skąd: Bobrowice
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 14-10-2007, 17:47
|
|
|
ja tam uzyl bym jakiegos sylikonu najlepiej do szyb bo jest mocny i niepowinien zniszczyc lakieru. jak sobie progi montowalwm to dawalem na sylikon wlasnie do szyb i sie trzymaly ale dla pewnosci przylapalem jeszcze je na kilka wkretow. osobiscie nie szpecil bym maski bo szkoda..... ale to twoja decyzja.
** Dodano: 15-10-2007, 14:12 **
a co do tego wlotu od malucha... to ci powiem ze jak juz tak bardzo chcesz psuc maske to kup taki wlot http://moto.allegro.pl/it...o_polecam_.html ja sobie taki zamowilem juz kiedys ale nie mam jakos czasu na zamontowanie. mysle ze taka maska bedzie lepiej wygladac niz wlot od malucha |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|