|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[Benzyna] Napiszcie mi co potrafi ten tipol 2.016v sedicival |
Autor |
Wiadomość |
bl4nc1k
|
Wysłany: 12-11-2007, 10:49 [Benzyna] Napiszcie mi co potrafi ten tipol 2.016v sedicival
|
|
|
witam wszystkich niedawno sobie nabylem takiego tipka i stoi na warsztacie bo sa problemy z wałem ale mysle ze juz w tym tygodniu wyjedzie ;] chcialem sie blizej dowiedziec co te auto potrafi i jak nim jezdzic bo z tego co wiem szybko padaja wały spowodowane jest to ponoc tym ze ma za duzy skok korbowodu wiec nie wiem wiem tylko ze teraz po wymianie panewek i walu silnik sie bedzie docieral i nie mozna go przeciazac chcialem sie dowiedziec po jakim czasie mozna juz sprawdzic co to potrafi wczesniej mialem toyote celice 1.6 sti i nie powiem te 105 koni dawalo sobie rade bardzo dobrze bylem mile zaskoczony bo nie jechalem nigdy takim szybkim 1.6:P mysle ze tipo tez mnie mile zaskoczy chcialem sie dowiedziec ile ma do setki i ile mozna z niego wydusic konikow nieduzym kosztem pozdrawiam |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 12-11-2007, 12:27
|
|
|
Nie duzym kosztem jak chcesz koniki wydusić to trzeba sobie silnik z Coupe Turbo kupić i tak wyjdzie Cię najtaniej.
Docieranie wiadomo, trzeba zrobić z 500km bardzo delikatnie, później zmienić olej i oczywiscie tez nie dawać mu odrazu w tryby tylko niech przynajmniej ze 2-3tysiace przejeździ normalnie.
A jak jeździ - 148KM i lekka buda, to juz powinno dawać Ci jaki taki obraz. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 12-11-2007, 12:30
|
|
|
Hipo napisał/a: | i lekka buda |
wcale nie taka lekka bo 1157 kg
** Dodano: 12-11-2007, 12:35 **
bl4nc1k napisał/a: | chcialem sie blizej dowiedziec co te auto potrafi |
napewno potrafi wciągnąć dużo benzyny |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 12-11-2007, 16:49
|
|
|
ego napisał/a: | napewno potrafi wciągnąć dużo benzyny |
Bravo 2.0 20V napewno mniej pali |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 12-11-2007, 17:00
|
|
|
blancik, a czy ty potrafisz stawiać jakieś kropki i przecinki? Czy tak się podnieciłeś tym, że auto wyjedzie z warsztatu że zapomniałeś? A może nie pal już dziś
Samochód jak samochód, potrafi się poślizgnąć, wypaść z drogi itd.
Jak dotrzeć to Ci powie mechanik, on chyba bierze odpowiedzialność za swoją prace, wiec.... |
_________________ klik, klik
*TempRa 2.0 8v dłubane N/A ---> 3.0 v6 w trakcie
*Tipo 2.0 16v ---> 1.6 8v HF Turbo, 200KM+ |
|
|
|
|
bl4nc1k
|
Wysłany: 12-11-2007, 17:34
|
|
|
ja nie wiem co jest z tymi walami teraz znalazlem na allegro tipola i tez ma panewki rozpiepszone bo dzwonilem sie zapytac,czy to jest wada techniczna tego auta bo zastanawiam sie juz czy go nie sprzedac,bo strach jezdzic:P bo sie okaze ze wymienie i za rok bedzie to samo ;/ |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 12-11-2007, 18:51
|
|
|
Raku napisał/a: | blancik, a czy ty potrafisz stawiać jakieś kropki i przecinki? |
Raku daj spokój bo zaraz się na Ciebie rzucą kulturalni,żeś mało kulturalny jest....
** Dodano: 12-11-2007, 18:52 **
bl4nc1k napisał/a: | ja nie wiem co jest z tymi walami teraz znalazlem na allegro tipola i tez ma panewki rozpiepszone bo dzwonilem sie zapytac,czy to jest wada techniczna tego auta bo zastanawiam sie juz czy go nie sprzedac,bo strach jezdzic:P bo sie okaze ze wymienie i za rok bedzie to samo ;/ |
jak bedziesz jezdził na dobrym oleju i czesto go zmieniał to nic sie nie bedzie działo,pod warunkiem,że szlif był wykonany poprawnie... aha i polecam zainwestować w pompe oleju,musisz mieć pewnośc,że daje poprawne ciśnienie... |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|