|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Dziura na ziemi, dziura w obrotach |
Autor |
Wiadomość |
maciekt8
Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 12 Wrz 2005 Posty: 165 Skąd: Żyrardów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 09-10-2008, 22:42 Dziura na ziemi, dziura w obrotach
|
|
|
Witam Kolegów. Nie pisałem o tym wcześniej bo nie miałem pewności, ale dziś już jestem pewny że coś jest nie tak. Mianowicie jak jadę ze stałą prędkością i wpadnę w dziurę na jezdni mam na myśli np zapadniętą studzienkę to samochód chwilowo traci moc dziś przekonałem się o tym po raz kolejny. Na trzecim biegu wciskam gaz samochód powinien pomimo wyczuwalnej dziury w drodze przyśpieszać w chwili gdy wpadam w dziurę przez sekundę czuć jakby hamowało silnikiem i za chwile ciągnie dalej.
Nie będę się tutaj rozpisywał co sprawdzałem bo jest tego dużo. Wszystko staram się utrzymać w dobrym stanie połączenia itd dlatego pytam bo może ktoś z Was miał podobny przypadek.
Dodam że na prostej ładnie równo przyśpiesza a na drodze kocie łby czuć takie przyhamowania.
Pozdrawiam |
_________________ F/I/A/T Tempra 1.6ie 159A3.048 |
|
|
|
|
Sucre79
Pomógł: 30 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 1051 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 10-10-2008, 06:02
|
|
|
maciekt8, może masz problem z elektryką i w momencie wjechanie w dziurę coś się rozłącza. |
_________________ Mój Chomik GSM
|
|
|
|
|
henio350
witamy nowego
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 10-10-2008, 19:54
|
|
|
jeśli masz lpg to sprawdź czy jest dobrze zamocowany parownik |
_________________ henio350 |
|
|
|
|
maciekt8
Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 12 Wrz 2005 Posty: 165 Skąd: Żyrardów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 11-10-2008, 10:36
|
|
|
Lpg nie posiadam. Co do elektryki przy pracującym silniku ruszałem wszystkimi wiązkami wtyczkami i nic. Będę szukał dalej może coś znajdę. Myślałem że któryś z Kolegów miał podobny przypadek. Jak znajdę to napiszę a jakby ktoś miał jakiś pomysł to niech napisze. Pozdrawiam |
_________________ F/I/A/T Tempra 1.6ie 159A3.048 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|