|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Ciag dalszy problemów... Czyli zamki klamki itp... |
Autor |
Wiadomość |
Keray69
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 14 Wrz 2009 Posty: 349 Skąd: Ełk
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 02-11-2009, 22:30 Ciag dalszy problemów... Czyli zamki klamki itp...
|
|
|
Witam. Niestety jakoś to już jest ze jak jedno naprawie to psuje się drugie I teraz padło na centralny zamek Mam problemy z zamknięciem samochodu a mianowicie to nie mogę przekręcić kluczyka w prawo. Najpierw muszę przekręcić w lewo, a następnie w prawo dopiero się zamkną i to nie zawsze trzeba czasami tak kilka razy Dodam ze po odłączeniu akumulatora zamek zamyka się bez problemu...
Drugi problem to wewnętrzna klamka od drzwi pasażera trzeba strasznie mocno ciągnąc do siebie żeby otworzyć drzwi Niby mi to nie przeszkadza ale boje się ze kiedyś ktoś wyrwie ta klamkę hehe
Ktoś wie może jak roziwazac te problemy ?
A i jeszcze chciałbym przy okazji zapytać dlaczego nie mogę otworzyć bagażnika kluczykiem od drzwi i od stacyjki ? (tak już było odkąd kupiłem auto) |
|
|
|
|
lorgbow
Pomógł: 9 razy Wiek: 35 Dołączył: 09 Lut 2008 Posty: 309 Skąd: Krosno Odrzańskie
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 02-11-2009, 23:57
|
|
|
Co od pierwszego stawiałbym na problem z centralką skoro bez aku nie ma problemu z przekręcaniem, a drugie to prawdopodobnie wystarczy nagiąć/skrócić cięgno
Z bagażnikiem miałem tak w obu temprach które posiadałem |
_________________ Była:
Tempra 1.6+LPG '90 | Tempra 2.0 '91 | Lancia Delta II 1.6 '94 | Ford Mondeo '98 1.8 zetec | Ford Fiesta '96 1.25 zetec | Lancia Dedra 2.0 8vT | Opel Corsa B 1.0 '99
Jest:
Kia Picanto 1.0+LPG '05 |
|
|
|
|
Keray69
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 14 Wrz 2009 Posty: 349 Skąd: Ełk
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 03-11-2009, 16:13
|
|
|
lorgbow dzięki za rady a wiesz może co może być z ta centralka nie tak ? |
_________________ TEMPRA 1.6 S.X ie |
|
|
|
|
lorgbow
Pomógł: 9 razy Wiek: 35 Dołączył: 09 Lut 2008 Posty: 309 Skąd: Krosno Odrzańskie
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 03-11-2009, 20:00
|
|
|
Prawdopodobnie jakaś zapadka się blokuje przy używaniu centrala, ale do końca nie mam pewności |
_________________ Była:
Tempra 1.6+LPG '90 | Tempra 2.0 '91 | Lancia Delta II 1.6 '94 | Ford Mondeo '98 1.8 zetec | Ford Fiesta '96 1.25 zetec | Lancia Dedra 2.0 8vT | Opel Corsa B 1.0 '99
Jest:
Kia Picanto 1.0+LPG '05 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|