|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
nie chodzi na wszystkie "gary" |
Autor |
Wiadomość |
pacopablo
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 23-08-2008, 19:39 nie chodzi na wszystkie "gary"
|
|
|
pojechałem autem na zakupy wracam ze sklepu wsiadam odpalam auto odpaliło ale nie chodzi na wszystkie"gary"musiałem dojechać do domu powoli zajechałem bo szybciej nie szło szarpało brak mocy(wiadomo)dwa razy coś pod maską strzeliło same świece wymieniałem miesiąc temu co się mogło stać??? |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 23-08-2008, 19:47
|
|
|
Kable wysokiego napięcia, wymień. Przeczyść też kopułkę i palec rozdzielacza.
Teraz jest ciemno, to tak z ciekaowści otwórz maskę i zobacz z czy nie skaczą iskry po kablach WN. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
pacopablo
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 23-08-2008, 20:45
|
|
|
Właśnie poszedłem odpalić moją temprę otworzyłem maskę a tam iskry skaczą po przewodach jak oszalałe także dzięki stary:) |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 23-08-2008, 22:29
|
|
|
pacopablo, zrób tak jak napisał miszko, wymień też palec, koszt niewielki a zawsze to nowy.... Pamiętaj o dobrym podłączeniu bo cos pomieszasz i kaput |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
TEMPRAWG
Pomógł: 17 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lut 2005 Posty: 414 Skąd: Garwolin
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 15-09-2008, 18:44
|
|
|
polecam sprawdzenie swiec dokladne. ja w 2,0 mialem calutki zaplon nowy a mimo to nie palil na jednym garze. az sie wkurzylem i wrzucilem mu wlasnie na ten gar na ktorym nie palil taka samo swiece NGK tylko uzywana po przebiegu jakies 80 kkm i tu zdziwienie - smiga az milo.
wiec zanim wydasz kase na nowe swiece , palec, kopulke i kable sprawdz jeszcze w ten sposób. wtedy przynajmniej cos bedziesz mogl wyeliminowac i bedziesz wiedzial na czym stoisz. |
_________________ BYŁO
TIPO 1.4 GAZNIK 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 91' B/G
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G
Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY
tel.0723-121-618 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|