Skóra nad głową |
Autor |
Wiadomość |
jfkap
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 20-05-2009, 19:06 Skóra nad głową
|
|
|
Witam wszystkich. Zmuszony byłem zamaskować przecieki i tak to wyszło .przy okazji mając jeszcze kawałki skóry obszyłem kierownice i parę miejsc.
|
|
|
|
|
Scorpion
Wiek: 35 Dołączył: 26 Cze 2008 Posty: 21 Skąd: Wrocław Śródmieście
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 20-05-2009, 21:54
|
|
|
Nooo widze ze w zimie ci sie nudzilo ze zabrales sie za taka robote Bo ile sie nie myle za szyba snieg na focie Kierka wyglada naprawde imponująco widac reke fachowca. Bravo za dokladność i precyzje powiedz ile ci to zabralo czasu |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 20-05-2009, 22:57
|
|
|
jfkap, elegancko, ale trochę razi ta biała nitka Zakładamy firmę tapicerską - ja boczki -Ty podsufitki i kierownice |
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 21-05-2009, 05:32
|
|
|
mrk69 napisał/a: | Zakładamy firmę tapicerską - ja boczki -Ty podsufitki i kierownice |
W takim razie ja jestem pierwszym klientem |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
jfkap
|
Wysłany: 21-05-2009, 11:02
|
|
|
Panowie niespodziewałem się że ktoś popatrzy na te zdięcia a o spodobaniu się nawet nie mażyłem . to jest moje pierwsze w życiu tapicerowanie auta .kierownica była obszywana w samochodzie .całosć jak pamiętam to mi zeszło 5 dni ,bo daszek niestety trzeba było wymontowac a i w miedzyczasie miałem inne sprawy .moim zawodem jest kuśnierstwo ale potrafię szyć tez kożuszki ,kurtki, spodnie,czpki,itp ze skóry.specjalizuje sie w szyciu kapeluszy sam je projektuję .ostatnio zrobiłem wymiane dermy na meblach jak można to dam fotki ale jesli szefostwo forum pozwoli. moim mazeniem jest zrobienie firmy w temacie tapicerstwo samochodowe .od dłuższego czasu niemam pracy ,wiec sobie mieszkam w bieszczadach i maże o tuningu skórzanym .tylko to koniec swiata i klientów na te usługi na tym terenie pozyskac to problem . jak podaje cenę ,że za ful może bym sie zmieścił w trzech tyś .to mi robią puk puk w czoło .noi bida .
Panowie jak macie chec zrobienia jakiegoś małego zlotu w bieszczdach to pomogę . miejsce to jest w Lesku dokładnie kemping nad sanem tam gdzie jest piknik country.własciciel obiektu to muj kumpel .miał problem alk...i chciałem mu pomuc miejsce jest pod te klimaty w sam raz. pozdrawiam |
|
|
|
|
Scorpion
|
Wysłany: 21-05-2009, 11:46
|
|
|
Odrazu koniec swiata jesli poswiecisz sie temu i zalozysz juz konkretny zaklad to bedziesz mial klientow napewno. Jak na pierwszy raz to bardzo ladnie ci to wyszlo widac ze masz cos w tych rekach boje sie pomyslec jak dojdziesz do wprawy bedziesz wklejal kolejne foty z nowych obić to napewno nie jedna osoba sie wybierze tam do ciebie Pozdrawiam |
|
|
|
|
Karpik
Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 11 Paź 2008 Posty: 201 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 21-05-2009, 13:24
|
|
|
jestem w szoku, wygląda naprawdę konkretnie, szacunek |
_________________ Nie ważne co robisz, ważna jak to robisz |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 21-05-2009, 14:23
|
|
|
jfkap, fajnie wygląda ale na mój gust inny kolor nitki by się przydał. ten szef na kierownicy ręcznie robiłeś czy najpierw nakłuwałeś skórę a potem szyłeś na kierownicy?
spot w Bieszczadach - to dopiero było by pijaństwo
jfkap, profil zmień bo Bieszczady to raczej nie miasto, miasteczko czy wieś... |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 21-05-2009, 14:24
|
|
|
jfkap, rzeczywiście wyszło przyjemnie co do klientów to zawsze mozna Ci podesłac kierownice,lewarek itp. Myśle,że któryś z forum sie skusi,trezba sie tylko dogadac... Nie obszyłbys mi fajery i lewarka z focusa? |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
konikks
|
Wysłany: 21-05-2009, 14:28
|
|
|
posypią się zamówienia |
HAM RADIO |
|
|
|
|
jfkap
|
Wysłany: 21-05-2009, 15:07
|
|
|
kolor nici dobrałem specjalnie bo lakier biały a welur coś pod kolor skóry.białe nici wyglądają rewelacyjnie w ultrafiolecie przez przypadek zobaczyłem. co do kierownicy to cz eściowo jest szyta na maszynie.koledzy z Krakowa mozemy pogadac na miejscu 6 czerwca jest zlot trakerski w muzeum lotnictwa mam nadzieje że dojade.moje stoisko jest z kapeluszami skórzanymi. |
|
|
|
|
konikks
|
Wysłany: 21-05-2009, 15:11
|
|
|
weźmie się pod uwagę |
HAM RADIO |
|
|
|
|
jfkap
|
Wysłany: 21-05-2009, 15:54
|
|
|
między czasie zrobiłem koledze takie coś |
|
|
|
|
mrk69
|
Wysłany: 21-05-2009, 17:07
|
|
|
jfkap, elegancko Ile bierzesz za takie obszywanie kierownicy gładką skórą, czy tam tym co na foto? Mam do obszycia Abartha |
|
|
jfkap
|
Wysłany: 21-05-2009, 18:53
|
|
|
niewiem czy moge podac tutaj ceny ,ale ta czarna to była na co łaska i kumpel dał 120. gratis naprawiłem mu poduszkę wystrzeloną jak na zdięciu .roboty było na dwa dni z odpoczynkiem na piwo. |
|
|
|
|
Bdm
|
Wysłany: 21-05-2009, 19:11
|
|
|
jfkap, to zrób jakiś cennik bo chętnie bym sobie obszył kiere i lewarek, a z czasem może podsufitkę i boczki ..... |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
|
|
|
|
jfkap
|
Wysłany: 21-05-2009, 19:55
|
|
|
ceny do uzgodnienia w zalezności od pory roku-żartowałem. kierownica czarna od 80zł jeśli ma dwa ramiączka . powiem tak za całą tempre pasowałoby przy tych cenach skór ok trzy tyś w przypadku gdy mam wszystko zdemontowane.termin wykonania napewno dwa tygodnie . tylko mam problem przez trzy miesiace czerwiec lipiec i sierpień jestem trochę ograniczony czasowo sprawy rodzinne a potem to nawet moge was obsługiwac łącznie z czasowym pobytem u mnie.może do jesieni postawie jakąś bude na auta bo mam w planach cos psikać jakies tam czaszki i tym podobne narazie cwicze na koszulkach ale to sa plany .moje wypociny aerografem -za pozwoleniem szefostwa forum
przepraszam że nie w temacie ale może kiedyś sie przydam |
|
|
|
|
|
Scorpion
|
Wysłany: 21-05-2009, 20:05
|
|
|
heheh mówiłem ze jak ludzie zobaczą te twoeje dziełą to zaczną sie zamówienia ta drugga kierka naprawdę elegancko zrobiona ślicznie to wygląda myślę ze po wakacjach będę musiał z Toba ugadać szczególny |
|
|
|
|
Bdm
|
Wysłany: 21-05-2009, 20:06
|
|
|
jfkap, widzę że kolega wszech uzdolniony jest, coś mi się wydaje że zostaniesz naszym nadwornym majstrem od tapicerek i grafik |
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 21-05-2009, 20:20
|
|
|
jfkap, jakbyś tatuaże robił to bym do ciebie zawitał |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
jfkap
|
Wysłany: 21-05-2009, 20:22
|
|
|
lubie sobie tak cos stwożyć a jeszcze jak sie komus podoba to się ciesze .
przed swietami wielkanocnymi dwuch kumpli zmusiło mnie abym nauczył sie na ich meblach tapicerowania .nawet niewiedziałem ze to tyle roboty z tym demontazem trzy letniej imitacji skóry wyszło to tak -
przepraszam jeszcze raz że nie w temacie . przestrzegam kolegów nie dawajcie zwykłej dermy zwanej skórą ekologiczna na poszycia foteli w samochodzie . |
|
|
|
|
konikks
|
|
|
|
|
jfkap
|
Wysłany: 21-05-2009, 20:27
|
|
|
co do tatuaży to ja osobiscie mam lęk przed czyms takim jak igła i nie lubie widoku krwi .a wzory tatuazy na samochodzie to nawet myslałem nad tym
** Dodano: 21-05-2009, 21:43 **
z miłą chęcią ale niestety narazie jestem przywiazany do mojej wiochy a dokładniej mam starsza mamę i jej tu samej nie zostawię.java ma napewno super fachowców a ja w tapicerstwie to jestem samoukiem .gdyba tak mi firma dała podwykonawstwo to mysle ze dałbym rady.jak na razie utrzymuje mnie cos takiego- |
|
|
|
|
krzys_mh
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Kwi 2007 Posty: 107 Skąd: Bytom
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 21-05-2009, 22:51
|
|
|
Człowieku, masz wielki dar w rękach. Piszesz że od dłuższego czasu jesteś bez pracy. Wyjdź z szarej strefy, spokojnie zakładaj firme. Z takimi zdolnościami nie będziesz narzekał na brak klientów. |
_________________ Tempra automat 2.0 8V digital - sprzedana 17.09.2011 |
|
|
|
|
mrk69
|
Wysłany: 21-05-2009, 23:27
|
|
|
Kurde niezły ten aerograf....takie np. malowanki na wlewach się robi, albo na maskach. Chociaż napaleńcy na całych samochodach robią albo motorach. Masz talent stary także jak będę miał luźną kasę to na bank mi kierownicę obszywasz na czarno mam 4-ro ramienną. Co do firmy to popieram poprzedników....teraz takie firmy jeżeli wyrobią sobie renomę to nieźle zarabiają. Szwy na kierownicy wyglądają jak 100% fachowe. Dosłownie stary....klapa mi opadła po tym jak napisałeś, że jesteś samoukiem. O Javie słyszałem i dobre i złe rzeczy..każdy jest tylko człowiekiem, ale w sumie za poprawnie zrobione się płaci....kumpel obszywał całą mazdę 323 u nich i większość elegancko, nie mniej jednak kilka zonków się znalazło, albo po czasie wyszły |
|
|
|