Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
http://assistance.tempra.org
Autor Wiadomość
miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 08-09-2005, 17:44   http://assistance.tempra.org

No i troche posiedzialem porobilem i o to co powstalo:

http://assistance.tempra.org/

Co wy na to?
Jesli kogos nie ma na liscie to znaczy , ze :

- albo ma niezaaktualizowany profil (ma konczynke, ale brak np. nr telefonu).
- albo nie moglem sie z nim skontaktowac

Ogolnie statystyka jest taka ze 10 wojewodzt ma swoich "opiekunow", reszta (6) nie ma ich i sa to glownie wojewodtwa "nadmorsko-mazurksie".

Pozdro
Miszko

GRAFIT 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 08-09-2005, 18:24   

Kawał dobrej roboty =D> =D> =D> =D> =D> 8)

Sh4rKy 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 08-09-2005, 19:55   

Świetna sprawa, przydałaby się jeszcze wersja WAP ;)

BTW: co ile będzie następowała aktualizacja danych? Bo właśnie zauważyłem że nic w opisie nie podałem :oops:

--

Wyhoduj własnego Chomika! Udostępniaj i pobieraj pliki!
     assistance

miszko 

Wysłany: 08-09-2005, 20:29   

Sh4rKy, co do wersji WAP czekam na odp od Vinyla, bo on sie WAPem zajmuje.

Co do aktualizacji to mozesz przeslac dane via PW i w przeciagu napewno 1-2 dni bedzie zaaktualuzowane na stronie.

Pozdro

Radke 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 09-09-2005, 08:36   

Pytanie tylko jedno mam:

Czy ta strona jest dostępna również dla "gości" tzn tych bez dostępu do Forum?
Podałeś tam sporo naszych danych (np numery tel) a przyznam, że nie bardzo mam ochotę (zapewne inni też) odbierać rozmowy od "anonimów", którym akurat numer telefonu się spodobał...

Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:

* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d

zapraszam na: www.trade-r.pl
     assistance   Moneta

miszko 

Wysłany: 09-09-2005, 09:35   

Radke, niestety strona jest ogolnie dostepna. Wiem, ze to pewna niedogodnosc, ale jeśli chce sie brac w nim udzial niestety trzeba upublicznic swoje dane.
Choc dane i tak nie sa jakies super tajne bo jest tylko imie, nr telefonu i skad jestes.
Jedynie ta niedogodnosc moze byc o jakiej wspomniales wczesniej.

Jeśli jednak bardzo wam zalezy na utajnieniu moge wprowadzic zabezpiecznia w postaci hasla na strone.
Pozdro

GRAFIT 

Wysłany: 09-09-2005, 09:36   

heh nie mam juz tempry ale Miszkowi powiedziałem zeby mnie dopisał , jak by coś to w poznaniu pomoge 8) :partyman:

A ja bym nic nie blokował hasłami! bo po co to tylko numer komorki i nic pozatym! Ja tam sie nie boje 8) :P :^o

Krzychu 

Wysłany: 09-09-2005, 12:08   

W/g mnie mozna dodac do tej strony modul logowania z phpbb i juz bedzie git. Stronka bedzie dostepna tylko dla grupowiczów.

Fiat Tipo 1.4 ie+LPG '89
Renault Megane 1.9 dTi '98
     Moneta

Emf 

Wysłany: 09-09-2005, 22:34   

Radke ma racje.
Jak mam byc szczery jesli to bedzie ogolnodostepne to nie wiem czy zgodze sie podawac swoj numer tel.
Mam niemile doswiadczenia z mailem gdzie po podaniu na jednym z forum, zespamowal mi go ktos na maxa do tego stopnia, ze usunalem konto.
Co do tel. przejscia ma kolega z debilem, ktory mu puszcza dziennie kilkanascie sygnalow + spam smsowy.

Grafit nie spotkales jeszcze na swej drodze imbecyla.
Tu nie chodzi o banie, chodzi o to, ze jakis kretyn bedzie Cie wkurzal na maxa, a ty nic mu nie zrobisz.

assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 09-09-2005, 22:49   

super!
właśnie o takie coś mi wcześniej chodziło, co 'odkryłem' gdy mi wtedy autko na trasie w weekend figla spatało (na szczęście się w domu okazało,że tylko opona, na gwarancji... ale jazda do domu-niezapomniana :? a nie było do kogo dzwonić z assistance);
super, że też jest mapka - wreszcie wiadomo też konkretnie gdzie jakie miasto leży, a takim full-upiększeniem (choć może przesadnym? a może nie? niby każdy kierowca ma (?) mapę Polski i powienien umieć ją odczytać, ale...) mogłoby być jeszcze dodanie na mapce np choćby tylko głównych dróg krajowych, by miasta były bardziej jeszcze 'widoczne' co do położenia względem naszej 'pozycji' na trasie;
a gdyby na WAP też jakaś mapka była to extra, choć w ostateczności sama _wypełniona_ aktualne lista miast i osób starczy...

co do bezpieczeństwa danych - ja osobiście niby tak się nie obawiam anonimów, ale może nie byłoby to głupie i stronkę WAP i na assistance.tempra.org rzeczywiście hasłem zabezpieczyć? na wejście tylko wpisywane, to nie jest problem raz wstukać a w sumie może nie zaszkodzi? zależy co reszta powie....
wreszcie assistance nabiera normalnych kształtów, wcześniej jakby stanął jego rozwój...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Redd 

Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Wysłany: 09-09-2005, 22:58   

Obejrzalem sobie mapke - jest ok, ale ja bym to zrobil troszke inaczej, tzn. takie do wydruku A4 gdzie odrazu czytelnie na mapie bylby naniesiony kazdy punkt assistance i zasieg kazdego - wtedy, kazdy moglby sobie to wydrukowac i trzymac w temperowce
Juz sie biore za jakis projekcik - Miszko, prosba, jak tylko uznasz ze mapa jest gotowa (czyli ostatni zwlekajacy dadza info) to daj mi znac, a ja sprobuje zrobic wersje do wydruku...

miszko 

Wysłany: 10-09-2005, 10:09   

Dzisiaj robie projekcik w PHP. Pod wieczor prawdopodobnie ruszy juz skrypt.
Wszystkie dane beda zapisane w "tak jak by bazie". I strony beda sie generowac dynamicznie. Dodam -MOZE- jeszcze opcje automatycznego rejestrowania sie juz na stronie, ale niestety bez oznaczania na mapce, jedynie wpis by widnial.

Redd na obecna chwilke ciagle dostaje jakies dane. Teoretycznie brakuje jeszcze okolo 10 wpisow. Bo naliczylem 50 osob z programu a okolo 40tu mam w bazie i 39 osob na stronie. Dzisiaj bedzie mala aktualizacja.

Pozniej Ci przesle caly plik TXT z wszystkimi danymi osob.

Opcja drukowania jest juz, ale mapki widac sa jakie sa ;)
Trzeba by wziasc mape wojewodzt z drogami i porobic takie cos - rozumie Redd ze sie tym zajmiesz? Narazie beda takie jakie sa.

Co do opcji logowania pomysle i prawdopodobnie bedzie sie ona opierala na danych z forum (czyli taka sama nazwa usera/pass).

Pozdro

GRAFIT 

Wysłany: 10-09-2005, 10:47   

Emf napisał/a:
Tu nie chodzi o banie, chodzi o to, ze jakis kretyn bedzie Cie wkurzal na maxa, a ty nic mu nie zrobisz

To sie okaze czy nic ! :tuk: 8)

miszko 

Wysłany: 10-09-2005, 22:23   

Ok zrobilem skrypt. Troche czasu mi to zajelo, ale dziala.
Do przegladania Assistance trzeba sie zalogowac.

Emf 

Wysłany: 10-09-2005, 23:37   

=D> =D> =D> Miszko

GRAFIT napisał/a:
To sie okaze czy nic !

Niezla ta palka Grafit :lol:
Gorzej, ze takiego matola nie ma jak nia "polaskotac" :lol:
Kumpel dostaje <cenzored> ;) bo patalach mu puszcza non stop tity , a karty wyrzucic nie moze bo po pierwsze ma wiele znajomych i zmiana numeru to duzy problem.
Po drugie ma abo wiec wyrzucenie SIM-a dubelt odpada.

assistance   Moneta

miszko 

Wysłany: 12-09-2005, 21:16   

No i pare dobrych godzin siedzienia przy kompie i powstalo dzielo ;)

Na stronie dziala juz logowanie. Co nie pozwoli "przejsc" nieproszonym gosciom.

Po drugie dziala rowniez skrypt dopisywania sie do listy.
Juz nie musicie do mnie przysylac wiadomosci. Sami po zalogowaniu i wybraniu odpowiedniego wojewodztwa mozecie sie dopisac do listy!

Ide spac ;)

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 12-09-2005, 21:37   

spać?! :^o na pewno jest jeszcze coś do zrobienia :!: jak np footer

żartuję ofkozzzz, dobrze, że wreszcie choć assistance nabrało kształtów, jest logowanie i teraz już to jakoś wygląda.... =D>
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

miszko 

Wysłany: 12-09-2005, 21:42   

unknown, jeszcze zeby Vinyla dorwac to by WAP przygotowal do konca.

Odpowiedz do tematu