Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przełacza sie z gazu na benzyne
Autor Wiadomość
Lolo88 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 17-05-2009, 13:01   Przełacza sie z gazu na benzyne

witam od kilku dni mam problem z gazem,wczesniej myslalem ze to wina gazu ale jednak nie
jadac na benzynie przerzucam na LPG moge jechac tak kilkanascie km a nie raz nawet po kilku potrafi sie przelaczyc na benzyne sam i miga kontrolka zielona,dodaje gazu i chce zeby sie zalaczyl znow i nic nie reaguje tylko ciagle miga,pozniej np sam zalapie i chodzi i znow sie przerzuci na benzyne ,jak manualnie wlacze na gaz czyli trzymam przycisk G okolo 10 sek. to sie wlaczy,albo wyrzuci mnie znow na benzyne,czasem jak tak wlacze manualnie bo na automacie nie chce wlaczyc to kontrolka sie zapali a wogole nie dostaje gazu tylko uuuu i nic mocy.znacie moze przyczyne tego?

dziekuje z gory za odpowiedzi

Prawdziwek 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 17-05-2009, 17:25   

Proponuje wybrac sie do gazownika zeby zmienil centralke - koszt od 50zl.

Lolo88 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 18-05-2009, 21:24   

centralke czyli modul tak? nie dawno byl zmieniany gdzies na jesien zeszlego roku,poprzednia sie spalila gdy alternator mial za duze ladowanie.
zauwazylem ze dzieje sie to dopiero gdy silnik sie nagrzeje i ma tak kreske przed 90 stopni

Arkady1s 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 19-05-2009, 05:23   

Dokładnie dwa tygodnie temu z takim objawem też walczyłem. Centralkę masz w porządku. Sam u siebie ją wymieniłem. Sprawdź prostą rzecz. Weź kawałek przewodu taki który starcza od akumulatora do przekaźników, jednego na parowniku i drugiego na filtrze fazy ciekłej. Ja obstawiam że trzpień na którym zamocowany jest przekaźnik fazy ciekłej masz dokładnie zaśniedziały i nie ma styku ale poprostu to sprawdź. Zdejmij wtyczkę plusową z przekaźnika i przyłóż tam ww przewód i dołącz go do plusa przy akumulatorze. Jak przekaźnik "stuknie" to jest ok ale pozwieraj go kilka razy i zobacz czy za każdym razem się włączy. Jak się nie włączy to musisz zdjąć cały moduł filtra a sam przekaźnik trzyma się na śrubie wkręconej na górze. Na wszelki wypadek zakręć gaz. Ja tego szukałem z gazownikiem a cała naprawa z wymiana filtra kosztowała mnie 30 PLN.

Odpowiedz do tematu