|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
No i po lewym przodzie. |
Autor |
Wiadomość |
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 18-05-2006, 20:35 No i po lewym przodzie.
|
|
|
No i dołączam do ekipy "uderzeniowej".Jadąc sobie spokojnie w okolicach 70km/h,"zachaczyłem" o wyskakującą z lewej strony sarenke.No i niestety,pomimo ucieczki na prawe pobocze uderzyłem w zwierze.Pozbyłem się lewej lampy,kierunku,błotnika,pasa przedniego,grila,zderzaka i nadkola.Narazie tyle wiem ale reszta się okaże jak rozbiore autko.
Jedyne co moge powiedzieć to |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
rewit
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 18-05-2006, 20:46
|
|
|
:-({|= szkoda zwierzaka jak i twojego autka |
_________________ ZAWSZE MOżE BYć GORZEJ |
|
|
|
|
DzIki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 18-05-2006, 20:46
|
|
|
uuuu wielka szkoda.............. ,no cuż w tym wypadku wygrało chyba zwierze ,ale cuz ważne ze tobie nic sie nie stało,auto sie naprawi |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-05-2006, 21:38
|
|
|
a czy to w sezonie na sarenki, bo jak nie to karę zapłacisz
kiedyś była histora z bażantem o ile pamiętam...
tak na poważnie to współczuję, można się wq.. nieźle...
lampy i podone duperelki może pokleić się da? w zasadzie jak się ładnie zrobi to nie widać (mam np cały przedni kierunek z puzzli zrobiony a nie widać w większości nwet z bliska), grill... ździrają czasem za to... u mnie wyszło taniej kupienie ciut innego i z mojego rozwalonego i tego innego zrobienie jak poprzedni... ręczne rzeźbienie i klejenie , ale od biedy jakoś jest...
zderzak sam też wymienisz, może torszkę prostowania słupków od niego pewno będzie, ale i to sam zrobisz bez bólu, za zderzak ostatnio dałem coś 130zl lakierowany czarno-srebrny... masz okazję kolorowy w innym odcieniu założyć, może będzie ładniej?
nadkole może też załatasz, nikt tam nie zaglda
życzę wytrwałości i powodzenia... na pewno w większości uda Ci się niedużym kosztem samemu pzywrócić autko do świetności, tylk ozapału więcej i kasy niestety trochę...
a na przyszłość woź dubeltówkę i eutanazja zawczasu, przed wtargnięciem na twój pas może odstraszacz ultradźwiękowy, ale to naprawdę dużej mocy byś potrzebował... |
|
|
kamilsitek1983
Pomógł: 13 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Mar 2006 Posty: 757 Skąd: sanok
|
Wysłany: 18-05-2006, 23:58
|
|
|
Mój szwagier tez zaliczył sarenke,podesle fotki!Szkody na 600zł(nowe czesci) |
_________________ aktualnie 406 kombi 2.0 16v+lpg |
|
|
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 19-05-2006, 07:48
|
|
|
a przynejmniej wziąłeś upolowane trofeum do domu, czy też zdołała jakimś cudem uciec?
Ja wybm wrzucićł do bagażnika, zawiózł do weterynarza aby zbadał mięso, a jak wszystko ok, no to sarnina to bardzo dobry obiad
Kiedyś z kuplem jeździliśmy sobie rowerem i natrafiliśmy właśnie na taką świerzo pukniętą sarnę, a że kumpla ojciec jest weterynarzem, to sarnę ściągnęliśmy z drogi, żeby nikt nam jej nie zabrał *] i szybko pojechaliśmy po autko. Weterynarz sarnę zbadał i oprawił (bo też jest myśliwym) i była pycha wyżerka
No ale oczywiście nie zazdroszczę takiej kolizji, ale dobrze, że nikomu (poza sarną i temprą) nic się nie stało |
|
|
ManiekPIM
Wiek: 42 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 120 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 19-05-2006, 08:13
|
|
|
Smutna przygoda, ale na pocieszenie dodam iz troszke szczęścia masz bo kumpel lanosa musial holowac po spotkaniu z sarną. |
_________________ W Temprze pokochałem moją Żonę raz pierwszy . |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 19-05-2006, 11:34
|
|
|
hehe, holowac po spodkaniu z sarną?? pikuś
ja jadąc w trase z wojasem renaulyt thalia mieliśmy zaszczyt spodkać dzika i cały przód do silnika poszedł sobie. bylo to o 3rano i czekaliśmy 3godziny na *%()^%$ laweciarza z PZU . wartość szkody oszacowano na 19koła. a jaki ból sprawiło nam przetarganie dzika z jezdni .
lubię dziczyzne ale nie z płynem chłodniczym w środku |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
|
Wysłany: 21-05-2006, 14:53
|
|
|
Uknown lampy raczej nie posklejam bo nie mam 40% części,zresztą kupiłem już nową i kierunek też.Szukam teraz grila,błotnika i pasa przedniego a zderzak wymienie na końcu bo po nim widać najmniej mimo że wszystkie uchwyty z lewej strony dorobiłem z blachy.Nadkole jest popękane ale spełnia swoje zadanie.Narazie zrobiłem tak żeby dało się jeżdzić i wyszło nawet nieżle. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|