|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[Turbo Diesel] Problemy z pracą silnika - Tempra 1,9 TD |
Autor |
Wiadomość |
Maciejko369
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 18-06-2010, 14:56 [Turbo Diesel] Problemy z pracą silnika - Tempra 1,9 TD
|
|
|
Witam wszystkich. Mam problem z moją Temperówką ,a mianowicie z praca silnika. Uruchamiam auto. Silnik ładnie chodzi. Po chwili zaczyna jakby strzelać kłębami dymu z rury wydechowej. Dymi na niebiesko. Obroty spadają. tak jakby go zalewało. Nie mam już siły do tego samochodu. Prosze o pomoc. |
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 18-06-2010, 15:28
|
|
|
to czyli pali olej mozliwe ze turbina siadła albo uszczelka pod głowica ja sie rozgrzeje metal sie rozszerza i gdzies przelatuje olej do komory spalania albo zapala sie w turbinie i z tad kopcenie na niebiesko |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
Maciejko369
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 18-06-2010, 16:19
|
|
|
Turbina i uszczelka odpada bo były już sprawdzane, tzn uszczelka została oczywiście wymieniona na nową. To problem gdzieś z osprzętu silnika chyba bardziej. |
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 18-06-2010, 17:16
|
|
|
to niewiem moze cos z dołem silnika peknieta tulej piersien pekniety |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|