|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
taki sobie problem... |
Autor |
Wiadomość |
BoB
|
Wysłany: 11-02-2005, 20:51 taki sobie problem...
|
|
|
Podczas jesiennego grzebania przy filrze powietrza pękł mi gumowy przewód prowadzący od skrzyni korbowej (chyba?) do obudowy filtra powietrza. Mimo dorażnej naprawy (supermocna taśma) - obecnie w warunkach zimowych jest delikatnie mówiąc ....nieszczelny. Szczególnych objawów tej usterki nie wyczuwam - poza brudnym silnikiem. Czy ktoś przerabiał już taki motyw? Jak to skutecznie naprawić (przewód jest dość nietypowy z jakimś zaworkiem i kończy się fajką wchodzącą do obudowy filtra powietrza). Mam silnik 1,6 z monowtryskiem. |
_________________ Tempra 1.6 ie SW |
|
|
|
|
Phill
|
Wysłany: 11-02-2005, 22:22
|
|
|
Możliwe (nie jestem mechanikiem) ,że wystarczy zastosować trójnik,przecinając stary "grubszy wąż" i łącząc go z węższym ???? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|