|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Padla Elektryka |
Autor |
Wiadomość |
Temperament
witamy nowego
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-02-2010, 07:34 Padla Elektryka
|
|
|
Witam mam problem z tipo 1,6 DGT na 2 walkach .
elektryka szwankuje nie dzialaja mi sliatla mijania jezdze na dlugich a jak je wylacze to swiatla gasna (czyba zarowka nie jest podpieta w digitalu do dlugich swieci mi normalna od mijana),mam terz problem z kierunkami raz dzialaja a raz nie prawy wogule nie dziala lewy czasami dziala czasami nie,ze stopem to samo dziala kiedy chce,nie mam tez spryskiwacza (silniczek sprawny) moze byc tak ze przelaczniki do kierunkowi wycieraczek sa zepsute? jak sprawdzic te przelaczniki czy sa dobre? dodam tez ze zarowki sa cale styki w swiatlach sa wyczyszczone wymienilemtez niekture kable bo byle stare i strasznie sztywne ale to nie pomogło.Prosze o jakoms podpowiedz co mozna zrobic zeby to zaczeło trybic? pozdro |
_________________ BoRo |
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 18-02-2010, 16:26
|
|
|
aby to zaczęło trybić należy wybrać się do zakładu elektro-mechaniki. nie do pana stefana, który warsztat ma w stodole, a do dobrego elektronika.
Temperament napisał/a: | elektryka szwankuje nie dzialaja mi sliatla mijania jezdze na dlugich a jak je wylacze to swiatla gasna |
proponuję również popracować nad budową zdania bo bardzo ciężko rozszyfrować o co ci właściwie chodzi ]
mam też pytanie innej natury w profile jest napisane, że twoje tipo posiada 16 zaworów.
możesz nam wytłumaczyć skąd masz takie informacje na temat swojego samochodu ? |
|
|
|
|
jurek
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 13-03-2010, 15:52
|
|
|
Witam wszystkich morze ktoś pomorze elektryka padła poszedł dym z pod maski i nie działa nic.Akumulator naładowany podłączyłem niema żadnego impulsu |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 13-03-2010, 16:08
|
|
|
jurek, zlokalizuj miejsce gdzie coś się skopciło to toś konkretnego powiemy. Póki co mogę powiedzieć - instalacja do wymiany |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 13-03-2010, 21:41
|
|
|
jurek, jak poszedł dym to coś się spaliło lub paliło.
Jak kolega powyżej stwierdził, nic innego nie pozostaje jak odszukać element, który się palił. Po jego identyfikacji wtedy możemy coś więcej powiedzieć. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|