|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
nie można ustawić obrotów w tipie 2.0i albo 2.0ie |
Autor |
Wiadomość |
Tomo5791
witamy nowego
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 06-07-2010, 00:27 nie można ustawić obrotów w tipie 2.0i albo 2.0ie
|
|
|
witam
Ratujcie.Tipek zachowuje się dziwnie.Raz odpali za pierwszym razem a raz trzeba kilka razy,
gdy już zapali to wchodzi na wysokie obroty tak do 2 tys a następnie spada w dół aż zgaśnie. Chyba że przy gazuję kilka razy na chwilę trzyma obroty, potem zmniejszą się, ale nie gasną
Tylko nie równo chodzi (Pływają obroty. Czyściłem silniczek krokowy. Tak samo się zachowuje przed jak i po czyszczeniu. Zauważyłem, że czujnik chyba termiczny (znajduje się koło kopułki po lewej stronie nad silnikiem koloru czerwonego) Dodam że był to 2.0 16v a został zmieniony na 2.0 8v. Komputer i cały osprzęt jest od 2.0 16v. Do tego został zmieniony filtr powietrza na stożkowy, który jest więcej niż połowa obklejony taśmą. Czy to coś ma do rzeczy? Dodam, że nic nie iskrzy i wchodzi ładnie na obroty po przy gazowaniu.
Pomóżcie! a tak chciałem się cieszyć z jazdy |
|
|
|
|
energy7
witamy nowego
Wiek: 37 Dołączył: 20 Lip 2009 Posty: 5 Skąd: Wrocław/Bolesławiec
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 11-07-2010, 15:27
|
|
|
Wyciągnij silnik krokowy a dokładniej elektrozawór powietrza VAE, podłącz go pod wtyczkę i włącz zapłon zobacz czy pulsuje w nim ten wkład czy wogóle się nie porusza.
Koloru czerwonego czujniki jakie kojarzę to:
na podstawie termostatu z dwoma wężami podciśnienia ale to do EGR
oraz bardziej brązowy czujnik w kolektorze dolotowym tj. czujnik zasysanego powietrza.
Jest jeszcze temperatury silnika na środku głowicy ale on jest od pomiaru temperatury na wskaźnik w kokpicie.
Co do samego komputera czy pasuje z 16V nie wypowiadam się bo nie wiem |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|