Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z biegami
Autor Wiadomość
j@k71 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 22-04-2006, 21:01   problem z biegami

Problem polega natym że biegi pierwszy, trzeci i piąty wyskakują. Bardzo płytko wchodzą i na tych naszych cholernych dziurach zdaża mi się że wyskakują. Byłem u mechanika to wymieniłmi poduszki pod skrzynią biegów ale to niepomogło. Niewiem co z tym zrobić. Niestety mechanikiem niejestem i raczej cienko u mie z wykonywaniem czynnośąci manualnych przy autach. może cosik pomożecie i razem znajdziemy przyczynę. Mam Tipka 1.6 ie z 92 roku

picek 

Województwo: Opolskie
Wysłany: 22-04-2006, 21:22   

Pisaliśmy o tym już całą masę.Poszukaj w mechanice.Tam jest wszystko na ten temat.

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 24-04-2006, 15:46   

jak będziesz szukał o wypadających biegach, problemach ze skrzynią czy jechał wprost do mechanika - zarzuć hasło wodziki i sierżant; jest masa na forum, niestety one tak mają :evil: że po latach trzeba coś z tym zrobić by było znów OK;
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

raques 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 26-04-2006, 08:20   

witam

Miałem ten sam problem 2 tygodnie temu ( sam pisałem na forum).
I powiem ci jedno to nie zadne poduszki tylko jak wspominiał jeden z kolegów z forum zapieczony jest sierżant ( układ trzech cięgiełek od zmiany biegów)
Co to oznacza:

1.Albo sam albo u mechanika trzeba rozebrac to ustrojstwo przeczyścic i przesmarować
2. Nie wskakuja ci tak jak mnie wszystkie biegi do przodu i pewnie przy skrecie w prawo czujesz jak przegub kardana kierownicy samowolnie wypycha ci biegi na luz.( przynajmniej tak u mnie bylo)
Tak jak pisze kolega wyżej jak nie dasz rady sam to jedź do mechanika co sie na tym zna i po klopocie.

Pozdr. Rafał
     assistance   Moneta

ombry 
witamy nowego

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Ostrzeżeń:
 2/3/5
Wysłany: 02-11-2006, 17:34   

jak wyskakują biegi mogą to być plastikowe łączniki na drążkach pod samochodem

Tobi 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 03-11-2006, 15:52   

Ombry jesteś z zawodu grabarzem, że wykopujesz trupy? Czy koniecznie chcesz nabić licznik? :red_kartka:

Zamawiaj jedzenie przez internet.
Moje domeny na sprzedaż.
     assistance   Moneta

saigon 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 08-11-2006, 01:16   

Psikać, Psikać, Psikać...Jakimś smarowidłem...a potem jeszcze popsikać...i będzie git.

marlej108 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 09-11-2006, 21:36   

CZesc, mi tez wyskakiwalo po zimie... poczytalem na forum (dzieki za FORUM!!!!) i postanowilem sprawdzic czy to nie zapieczony sierzant... co sie okazalo? Oczywiscie ze tak. Wystarczylo nasmarowac - co uczynil mechanik i nie ma zadnego problemu.
Pozdrawiam,
Marlej108
Mistrz Zen
Seung Sahn
     assistance

maxio 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 10-11-2006, 11:23   

nasze forum jesk ok. marlej 108 brawo -widać że wystarczy poszukać a sprawa się rozwiąże :dance: :dance: :piwko: :piwko:

Odpowiedz do tematu