|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
problem z biegami |
Autor |
Wiadomość |
j@k71
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 22-04-2006, 21:01 problem z biegami
|
|
|
Problem polega natym że biegi pierwszy, trzeci i piąty wyskakują. Bardzo płytko wchodzą i na tych naszych cholernych dziurach zdaża mi się że wyskakują. Byłem u mechanika to wymieniłmi poduszki pod skrzynią biegów ale to niepomogło. Niewiem co z tym zrobić. Niestety mechanikiem niejestem i raczej cienko u mie z wykonywaniem czynnośąci manualnych przy autach. może cosik pomożecie i razem znajdziemy przyczynę. Mam Tipka 1.6 ie z 92 roku |
_________________ Pozdro J@K |
|
|
|
|
picek
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 22-04-2006, 21:22
|
|
|
Pisaliśmy o tym już całą masę.Poszukaj w mechanice.Tam jest wszystko na ten temat. |
_________________ Audi |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 24-04-2006, 15:46
|
|
|
jak będziesz szukał o wypadających biegach, problemach ze skrzynią czy jechał wprost do mechanika - zarzuć hasło wodziki i sierżant; jest masa na forum, niestety one tak mają że po latach trzeba coś z tym zrobić by było znów OK; |
|
|
raques
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 26-04-2006, 08:20
|
|
|
witam
Miałem ten sam problem 2 tygodnie temu ( sam pisałem na forum).
I powiem ci jedno to nie zadne poduszki tylko jak wspominiał jeden z kolegów z forum zapieczony jest sierżant ( układ trzech cięgiełek od zmiany biegów)
Co to oznacza:
1.Albo sam albo u mechanika trzeba rozebrac to ustrojstwo przeczyścic i przesmarować
2. Nie wskakuja ci tak jak mnie wszystkie biegi do przodu i pewnie przy skrecie w prawo czujesz jak przegub kardana kierownicy samowolnie wypycha ci biegi na luz.( przynajmniej tak u mnie bylo)
Tak jak pisze kolega wyżej jak nie dasz rady sam to jedź do mechanika co sie na tym zna i po klopocie.
Pozdr. Rafał |
|
|
|
|
ombry
witamy nowego
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 02-11-2006, 17:34
|
|
|
jak wyskakują biegi mogą to być plastikowe łączniki na drążkach pod samochodem |
|
|
|
|
Tobi
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 03-11-2006, 15:52
|
|
|
Ombry jesteś z zawodu grabarzem, że wykopujesz trupy? Czy koniecznie chcesz nabić licznik? |
_________________ Tempra 1.6S gaźnik + LPG
Zamawiaj jedzenie przez internet.
Moje domeny na sprzedaż. |
|
|
|
|
saigon
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 08-11-2006, 01:16
|
|
|
Psikać, Psikać, Psikać...Jakimś smarowidłem...a potem jeszcze popsikać...i będzie git. |
_________________ Gdyby Tipo było takie gówniane jak SMART, to ludzie nie zostawiliby suchej nitki na nim... |
|
|
|
|
marlej108
Wiek: 46 Dołączył: 26 Paź 2005 Posty: 23 Skąd: Poland, Gdansk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 09-11-2006, 21:36
|
|
|
CZesc, mi tez wyskakiwalo po zimie... poczytalem na forum (dzieki za FORUM!!!!) i postanowilem sprawdzic czy to nie zapieczony sierzant... co sie okazalo? Oczywiscie ze tak. Wystarczylo nasmarowac - co uczynil mechanik i nie ma zadnego problemu.
Pozdrawiam,
Marlej108 |
_________________ Mówisz, że możesz, to możesz.
Mówiesz, że nie możesz, to nie możesz.
Więc sobie wybierz.
Mistrz Zen
Seung Sahn |
|
|
|
|
maxio
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Cze 2006 Posty: 73 Skąd: legnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 10-11-2006, 11:23
|
|
|
nasze forum jesk ok. marlej 108 brawo -widać że wystarczy poszukać a sprawa się rozwiąże :dance: :dance: |
_________________ siemka / było tipo 1.4 ie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|