Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
pokrowce na siedzenia
Autor Wiadomość
gonzo 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 21-01-2008, 14:34   pokrowce na siedzenia

Potrzebuje zalozyc pokrowce na siezenie do mojego Tipka, stad pytanie do tych ktorzy maja u siebie pokrowce. Jakich firm macie - chodzi o to zeby bylu dobrze dopasowane do siedzen i mialy jakis wyglad przyzwoity, bo jak kupilem uniwersalne gdzie z tylu na opakownaiu byly chyba wszystkie mozliwe samochody rowniez Tipo to pokrowce sie falowaly, wisialy i wygladaly tragicznie.

** Dodano: 22-01-2008, 18:51 **
Nikt nie ma pokrowcy na siedzeniach czy moze nie warto szukac bo wszystkie sa niespasowane do Tipka?

Sir-Rafał 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 31-01-2008, 23:14   

Ponawiam pytanie gonzo...

Chciałbym się dowiedzieć, czy naprawdę jakiś pokrowce wyglądają ładnie w Tipo, czy lepiej uzbierać kasę i obszyć fotel? Ktoś coś wie :D ?? Pozdrawiam...
     Moneta

egon 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 01-02-2008, 17:47   

Sir-Rafał, gonzo, uniwersalnych bym nie kupywał bo zwłaszcza przód są strasznie niedopasowane (tył lepiej) :roll: Ja niestety mam te uniwersale bo innych dostac nie moge :evil:
Sir-Rafał napisał/a:
lepiej uzbierać kasę i obszyć fotel?

No ja sie nad tym zastanawiam, ewentualnie kupie inne fotele bo mam te najzwyklejsze ich sie raczej nie opłaca obszywac :lol:

Tak mało, a tak może pomóc ;) Składka Klubowa
     assistance   Moneta

Hipo 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 01-02-2008, 18:03   

Sir-Rafał napisał/a:
Chciałbym się dowiedzieć, czy naprawdę jakiś pokrowce wyglądają ładnie w Tipo, czy lepiej uzbierać kasę i obszyć fotel? Ktoś coś wie ?? Pozdrawiam...

Za przyzwoite pokrowce zapłacisz minimum 300zł, a z kolei za 300zł to mozesz kupić komplet foteli z GT, ładnie wyprać i napewno dłuzej wytrzymaja niż pokrowce.

JCB 3CX Contraktor

tipacz 

Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 01-02-2008, 18:11   

gonzo,

Ja pokrowce dostałem w spadku ot taty z fałweja vento (golf 3) i wszystko pasuje nawet fajnie, tylko musiałem wyciąć dziure na podłokietnik kierowcy.

jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...

assistance   Moneta

Sir-Rafał 

Wysłany: 01-02-2008, 18:18   

Czyli chyba jednak jak chce się mieć dobry efekt to lepiej poczekać i pochomikować kasę i kupić inne i obszyć... Dzięki za info...
     Moneta

Savage89 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 14-02-2008, 21:05   

Ehh z tymi pokrowcami..ja kupiłem do Tipopierda takie miśkowe panterki, i żałuje. Modeli też było od cholery wypisanych. do przodu pasowały, ale na tył to były takie że niewiem czy do malucha by weszły.... :sciana: żenada po prostu, mało tego, mechaczyły się i leniły jak jakiś trzydziestoletni pies...kołtuny fruwały po całym aucie, i zostawały na dupsku jak się wysiadło. :evil: zdjąłem to gówno pieprzone, i myślałem że jak wypiore konkretnie to coś pomoże, efekt? MECHACZYŁY SIE PODWÓJNIE. Włożyłem to do wora i leży w piwnicy. Na wiosne wypiorę sobie fotele, i mam w okrężnicy za przeproszeniem pokrowce. dodatkowa warstwa do pocenia się dupska...z całym szacunkiem oczywiście jak ktoś lubi, ja poprostu wyrażam swoją opinię. Kuzynek ma w golfie takie tuningowe z chińskim haftem, modne na alegro, ale co z tego jak co troche klnie bo co wysiądzie on albo córa jego to się zawijają zjeżdzają że co chwila tylko poprawia te zmarszczki dupne :lol: . Nie ma to jak tapicerka... wiem, mówią że pokrowce chronią przed ubrudzeniem, ale jak ktoś dba o swoje auto to z brudną dupą nawet na pokrowce nie usiądzie 8) 8) 8) pozdro Panowie :partyman: :partyman:

JAM_BELFEGOR 

Wysłany: 14-02-2008, 21:21   

A ja się nie zgodzę. Wydałem około 100zł na dobre pokrowce (nie jakieś wynalazki uniwersalne z allegro za 29.99zł z napisem tuning race ;p ) i muszę powiedzieć że jestem zadowolony zdecydowanie poprawiły wygląd auta, wreszcie zakryłabym ten zabójczy wzorek tapicerki jaki miałem. Juto po robię zdjęcia. Są całe czarne dwu warstwowe z siateczką (dupa po nich nie lata jak po tych koszulkach za 29.99 ;p). Takie jakie chciałem ;p
P.S: trochę kultury
Savage89 napisał/a:
. :evil: zdjąłem to gówno pieprzone, i
bo zrobi się tu jak na kanale 19stym na CB :red_kartka:
     assistance   Moneta

Savage89 

Wysłany: 14-02-2008, 22:34   

spoko, sorry. ;D nom ja za swoje dałem 120 na allegro, nawet są w dziale pokrowców.."miśki" sie nazywają...no to dobrze że nie żałujesz, to najważniejsze. ja nigdy do pokrowców szczęścia nie miałem, może dlatego tak sceptycznie do nich podchodze;)

Tobol 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 14-02-2008, 23:54   

Powiem tak: pokrowce to największy shit jaki widziałem. CO rpawda cieszę się, ze miałem je od poprzedniego właściciela, ale ile nerwów przez nie straciłem.... A to tu się zagnie, a to tu odstaje i trzeba przyklepać... a odkurzanie ich to masakra.
Zdecydowanie wolę nową tapicerkę. Zrobienie ich przez tapicera to też ok 300 zł, ale efekt o wiele lepszy. (No chyba, że chcesz tapicerkę ze skóry, ale wtedy koszty ogromne - mój ojciec się tym zajmuje i mówi, że całość w skórze [prawdziwej!] to ok 2 tyś zł)

Ale porównaj sobie (może ktoś dysponuje fotkami pokrowców?):

http://forum.tempra.org/t...tipo-vt9036.htm

JAM_BELFEGOR 

Wysłany: 15-02-2008, 15:39   

Jak obiecałem zrobiłem fotki, jak dla mnie moje pokrowce są ok mają 1,5 roku i nic sie z nimi nie dzieje. Jestem z nich zadowolony, a wnętrze wygląda lepiej niż wcześniej.

assistance   Moneta

gonzo 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 15-02-2008, 16:18   

A jakiej firmy to sa pokrowce(ew.model) to bede wiedzial czego szukac. Wkoncu jak dobzre pasuja to bym tez cos podobnego sobie sprawil

mrk69 

Wysłany: 15-02-2008, 17:16   

Ja mam coś w deseń JAM_BELFEGOR, ale z okazji tego że mam Tipo 3D to mam przerobione. Tylne jest ok, ale przednie mam także powycinane otwory na zagłówki, ale mam je zeszyte po nałożeniu i tak samo z rączkami do otwierania foteli, a z racki tego że mam fotele regulowane kółkiem to i na te elementy też są otwory. Pasują elegancko nic się nie marszczy i nie zwisa, a na te śmieszne szkieletowe zagłówki założyłem pokrowce i raz, że nie wyglądają tak byle jak, a 2 to jest miękko bo pokrowce mają podszewkę z gąbki. Kupiłem w Realu rok temu za 80 zł.

M6M 

Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Wysłany: 15-02-2008, 17:33   

a może ktoś by pokombinował i wytworzył pokrowce z logiem TTT

yoyo 

Wysłany: 15-02-2008, 17:40   

M6M, to już trzebaby do jakiegoś zakładu podejść, żeby zdjęli wymiary i zamówić odpowiednio dużo kompletów żeby cena była przystępna,
ja też mam zniszczoną tapicerkę, ale po doświadczeniu z koszulkami z tesco które wyblakły po tygodniu mam uraz

mrk69 

Wysłany: 15-02-2008, 22:24   

yoyo napisał/a:
doświadczeniu z koszulkami
koszulki są do golfów :lalala: A tak na serio to koszulkę raczej zakłada się na niezniszczone siedzenia po to żeby ich w ogóle nie zniszczyć, przy wytartych i poplamionych lepsze są pokrowce

JAM_BELFEGOR 

Wysłany: 15-02-2008, 23:33   

No ja mam foteliki w bardzo dobrym stanie. A założyłem bo mam straszną tapicerkę która działała mi na nerwy, zresztą widać kawałek na fotkach taka kremowa w małą kratkę czerwono-zieloną bodajże. Istna psychoza! ;> Pokrowce nie przesuwają się, ładnie leżą na miejscu, ale dużo też zależy od tego kto jeździ, czy jest to duży misiek jakieś 120kg ;p czy przeciętny gość 80kg, czy wsiada nerwowo, właściwe wskakuje na główkę do auta, czy robi to normalnie. Na wiercących się nie ma takiego pokrowca który by sie nie pozwijał ;p Co do pytania jakiej to są firmy, nie mam zielonego pojęcia, jaki model też nie wiem. Po prostu kiedyś je kupiłem w sklepie w Krakowie i założyłem.. nie pamiętam :( Mam gdzieś pokrowce z serii dodatków do Fiata Lineaccessori w kolorze ciemna zieleń (taki jak mój lakier na samochodzie) z jakimś wzorkiem pokrowce służyły mi długo ale są w dobrym stanie., uprałem je i spakowałem w oryginalna torbę jak je wygrzebie to mogę komuś sprezentować ;p ale z Krakowa bo mi się nie chce wysyłać.
     assistance   Moneta

Scorpion 

Wysłany: 20-05-2009, 21:37   

Czytałem z zaciekawieniem ten temat z nadzieja ze JAM_BELFEGOR, w końcu napiszesz z skąd z jakiego modelu masz te pokrowce wyglądają naprawdę imponująco szczególnie na kanapie z tylu :lol: :lol: może coś się zmieniło w tym temacie i możesz powiedzieć czego mam szukać na wzór twoich ;>

Odpowiedz do tematu