|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
pokrowce na siedzenia |
Autor |
Wiadomość |
gonzo
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 21-01-2008, 14:34 pokrowce na siedzenia
|
|
|
Potrzebuje zalozyc pokrowce na siezenie do mojego Tipka, stad pytanie do tych ktorzy maja u siebie pokrowce. Jakich firm macie - chodzi o to zeby bylu dobrze dopasowane do siedzen i mialy jakis wyglad przyzwoity, bo jak kupilem uniwersalne gdzie z tylu na opakownaiu byly chyba wszystkie mozliwe samochody rowniez Tipo to pokrowce sie falowaly, wisialy i wygladaly tragicznie.
** Dodano: 22-01-2008, 18:51 **
Nikt nie ma pokrowcy na siedzeniach czy moze nie warto szukac bo wszystkie sa niespasowane do Tipka? |
|
|
|
|
Sir-Rafał
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 137 Skąd: Czarnków
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 31-01-2008, 23:14
|
|
|
Ponawiam pytanie gonzo...
Chciałbym się dowiedzieć, czy naprawdę jakiś pokrowce wyglądają ładnie w Tipo, czy lepiej uzbierać kasę i obszyć fotel? Ktoś coś wie ?? Pozdrawiam... |
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 01-02-2008, 17:47
|
|
|
Sir-Rafał, gonzo, uniwersalnych bym nie kupywał bo zwłaszcza przód są strasznie niedopasowane (tył lepiej) Ja niestety mam te uniwersale bo innych dostac nie moge
Sir-Rafał napisał/a: | lepiej uzbierać kasę i obszyć fotel? |
No ja sie nad tym zastanawiam, ewentualnie kupie inne fotele bo mam te najzwyklejsze ich sie raczej nie opłaca obszywac |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 01-02-2008, 18:03
|
|
|
Sir-Rafał napisał/a: | Chciałbym się dowiedzieć, czy naprawdę jakiś pokrowce wyglądają ładnie w Tipo, czy lepiej uzbierać kasę i obszyć fotel? Ktoś coś wie ?? Pozdrawiam... |
Za przyzwoite pokrowce zapłacisz minimum 300zł, a z kolei za 300zł to mozesz kupić komplet foteli z GT, ładnie wyprać i napewno dłuzej wytrzymaja niż pokrowce. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 01-02-2008, 18:11
|
|
|
gonzo,
Ja pokrowce dostałem w spadku ot taty z fałweja vento (golf 3) i wszystko pasuje nawet fajnie, tylko musiałem wyciąć dziure na podłokietnik kierowcy. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
Sir-Rafał
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 137 Skąd: Czarnków
|
Wysłany: 01-02-2008, 18:18
|
|
|
Czyli chyba jednak jak chce się mieć dobry efekt to lepiej poczekać i pochomikować kasę i kupić inne i obszyć... Dzięki za info... |
|
|
|
|
Savage89
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 14-02-2008, 21:05
|
|
|
Ehh z tymi pokrowcami..ja kupiłem do Tipopierda takie miśkowe panterki, i żałuje. Modeli też było od cholery wypisanych. do przodu pasowały, ale na tył to były takie że niewiem czy do malucha by weszły.... żenada po prostu, mało tego, mechaczyły się i leniły jak jakiś trzydziestoletni pies...kołtuny fruwały po całym aucie, i zostawały na dupsku jak się wysiadło. zdjąłem to gówno pieprzone, i myślałem że jak wypiore konkretnie to coś pomoże, efekt? MECHACZYŁY SIE PODWÓJNIE. Włożyłem to do wora i leży w piwnicy. Na wiosne wypiorę sobie fotele, i mam w okrężnicy za przeproszeniem pokrowce. dodatkowa warstwa do pocenia się dupska...z całym szacunkiem oczywiście jak ktoś lubi, ja poprostu wyrażam swoją opinię. Kuzynek ma w golfie takie tuningowe z chińskim haftem, modne na alegro, ale co z tego jak co troche klnie bo co wysiądzie on albo córa jego to się zawijają zjeżdzają że co chwila tylko poprawia te zmarszczki dupne . Nie ma to jak tapicerka... wiem, mówią że pokrowce chronią przed ubrudzeniem, ale jak ktoś dba o swoje auto to z brudną dupą nawet na pokrowce nie usiądzie pozdro Panowie |
_________________ Moja wielka duuuma - Fiat Tipo 1.9 TDI..niebieściutki metalic....taki faaajny;-) |
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 14-02-2008, 21:21
|
|
|
A ja się nie zgodzę. Wydałem około 100zł na dobre pokrowce (nie jakieś wynalazki uniwersalne z allegro za 29.99zł z napisem tuning race ;p ) i muszę powiedzieć że jestem zadowolony zdecydowanie poprawiły wygląd auta, wreszcie zakryłabym ten zabójczy wzorek tapicerki jaki miałem. Juto po robię zdjęcia. Są całe czarne dwu warstwowe z siateczką (dupa po nich nie lata jak po tych koszulkach za 29.99 ;p). Takie jakie chciałem ;p
P.S: trochę kultury Savage89 napisał/a: | . zdjąłem to gówno pieprzone, i | bo zrobi się tu jak na kanale 19stym na CB |
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
|
Savage89
|
Wysłany: 14-02-2008, 22:34
|
|
|
spoko, sorry. nom ja za swoje dałem 120 na allegro, nawet są w dziale pokrowców.."miśki" sie nazywają...no to dobrze że nie żałujesz, to najważniejsze. ja nigdy do pokrowców szczęścia nie miałem, może dlatego tak sceptycznie do nich podchodze;) |
_________________ Moja wielka duuuma - Fiat Tipo 1.9 TDI..niebieściutki metalic....taki faaajny;-) |
|
|
|
|
Tobol
Wiek: 36 Dołączył: 09 Maj 2007 Posty: 77 Skąd: Gdańsk/Toruń
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 14-02-2008, 23:54
|
|
|
Powiem tak: pokrowce to największy shit jaki widziałem. CO rpawda cieszę się, ze miałem je od poprzedniego właściciela, ale ile nerwów przez nie straciłem.... A to tu się zagnie, a to tu odstaje i trzeba przyklepać... a odkurzanie ich to masakra.
Zdecydowanie wolę nową tapicerkę. Zrobienie ich przez tapicera to też ok 300 zł, ale efekt o wiele lepszy. (No chyba, że chcesz tapicerkę ze skóry, ale wtedy koszty ogromne - mój ojciec się tym zajmuje i mówi, że całość w skórze [prawdziwej!] to ok 2 tyś zł)
Ale porównaj sobie (może ktoś dysponuje fotkami pokrowców?):
http://forum.tempra.org/t...tipo-vt9036.htm |
_________________ "Spala się, zanim wyciągniesz po to ręce..."
Jak zwalczyć depresję, smutek, dół |
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
|
Wysłany: 15-02-2008, 15:39
|
|
|
Jak obiecałem zrobiłem fotki, jak dla mnie moje pokrowce są ok mają 1,5 roku i nic sie z nimi nie dzieje. Jestem z nich zadowolony, a wnętrze wygląda lepiej niż wcześniej.
|
|
|
|
|
gonzo
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 15-02-2008, 16:18
|
|
|
A jakiej firmy to sa pokrowce(ew.model) to bede wiedzial czego szukac. Wkoncu jak dobzre pasuja to bym tez cos podobnego sobie sprawil |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
|
Wysłany: 15-02-2008, 17:16
|
|
|
Ja mam coś w deseń JAM_BELFEGOR, ale z okazji tego że mam Tipo 3D to mam przerobione. Tylne jest ok, ale przednie mam także powycinane otwory na zagłówki, ale mam je zeszyte po nałożeniu i tak samo z rączkami do otwierania foteli, a z racki tego że mam fotele regulowane kółkiem to i na te elementy też są otwory. Pasują elegancko nic się nie marszczy i nie zwisa, a na te śmieszne szkieletowe zagłówki założyłem pokrowce i raz, że nie wyglądają tak byle jak, a 2 to jest miękko bo pokrowce mają podszewkę z gąbki. Kupiłem w Realu rok temu za 80 zł. |
|
|
M6M
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 15-02-2008, 17:33
|
|
|
a może ktoś by pokombinował i wytworzył pokrowce z logiem TTT |
_________________ M6M
Tempra 1,6 LPG 91r. |
|
|
|
|
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 15-02-2008, 17:40
|
|
|
M6M, to już trzebaby do jakiegoś zakładu podejść, żeby zdjęli wymiary i zamówić odpowiednio dużo kompletów żeby cena była przystępna,
ja też mam zniszczoną tapicerkę, ale po doświadczeniu z koszulkami z tesco które wyblakły po tygodniu mam uraz |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
|
Wysłany: 15-02-2008, 22:24
|
|
|
yoyo napisał/a: | doświadczeniu z koszulkami | koszulki są do golfów A tak na serio to koszulkę raczej zakłada się na niezniszczone siedzenia po to żeby ich w ogóle nie zniszczyć, przy wytartych i poplamionych lepsze są pokrowce |
|
|
JAM_BELFEGOR
|
Wysłany: 15-02-2008, 23:33
|
|
|
No ja mam foteliki w bardzo dobrym stanie. A założyłem bo mam straszną tapicerkę która działała mi na nerwy, zresztą widać kawałek na fotkach taka kremowa w małą kratkę czerwono-zieloną bodajże. Istna psychoza! Pokrowce nie przesuwają się, ładnie leżą na miejscu, ale dużo też zależy od tego kto jeździ, czy jest to duży misiek jakieś 120kg ;p czy przeciętny gość 80kg, czy wsiada nerwowo, właściwe wskakuje na główkę do auta, czy robi to normalnie. Na wiercących się nie ma takiego pokrowca który by sie nie pozwijał ;p Co do pytania jakiej to są firmy, nie mam zielonego pojęcia, jaki model też nie wiem. Po prostu kiedyś je kupiłem w sklepie w Krakowie i założyłem.. nie pamiętam Mam gdzieś pokrowce z serii dodatków do Fiata Lineaccessori w kolorze ciemna zieleń (taki jak mój lakier na samochodzie) z jakimś wzorkiem pokrowce służyły mi długo ale są w dobrym stanie., uprałem je i spakowałem w oryginalna torbę jak je wygrzebie to mogę komuś sprezentować ;p ale z Krakowa bo mi się nie chce wysyłać. |
|
|
|
|
Scorpion
Wiek: 35 Dołączył: 26 Cze 2008 Posty: 21 Skąd: Wrocław Śródmieście
|
Wysłany: 20-05-2009, 21:37
|
|
|
Czytałem z zaciekawieniem ten temat z nadzieja ze JAM_BELFEGOR, w końcu napiszesz z skąd z jakiego modelu masz te pokrowce wyglądają naprawdę imponująco szczególnie na kanapie z tylu może coś się zmieniło w tym temacie i możesz powiedzieć czego mam szukać na wzór twoich |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|