|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
z czego może ciec pod chłodnicą ??? |
Autor |
Wiadomość |
sqnix
Wiek: 39 Dołączył: 28 Lut 2007 Posty: 149 Skąd: Ostrołęka-Olsztyn
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 05-03-2007, 03:27 z czego może ciec pod chłodnicą ???
|
|
|
Witam zauważyłem że w mojej Temperówce dosyć często muszę dolewać jakiś litr borygo co jakieś 1,5 2 miesiące.Wydaje mi się że mam jakieś przeciek.Gdzie w TEmprach 1.6 92 były najczęsto wycieki płynów chłodzących?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 05-03-2007, 08:32
|
|
|
Prawdopodobnie masz do wymiany uszczelkę pod głowicę.
A ile przejeżdżasz przez te 1.5 - 2 miesiące? |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
sqnix
Wiek: 39 Dołączył: 28 Lut 2007 Posty: 149 Skąd: Ostrołęka-Olsztyn
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 05-03-2007, 14:58
|
|
|
Przejezdzam jakieś 1500 2000km |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 05-03-2007, 22:55
|
|
|
zaraz zaraz; uszczelka pod głowicą to wersja pesymistyczna (ale w razie czego o uszczelce i objawach poczytaj, sqnix, na forum, popatrz czy np pod korkiem wlewu oleju nie masz piany/nalotu - objaw uszczelki i mieszania płynu z olejem);
masz LPG?
wszędzie gdzie idą wężyki od chłodnicy/płynu, tj do chłodnicy, z chłodnicy, grubsze,szersze i łączenia... na kolankach/łączeniach/odnogach często po czasie puszcza, u mnie teraz też, część łączeń węży ze sobą/do chłodnicy uszczelniłem to zaś w inny\ch miejscach się sączy; niby tylko się sączy, prawie nie kapie a jak rozgrzany silnik i większe ciśnienie i wtedy kapie to w nawet nie zauważysz - sekundzie odparuje - tak oto po kropelce potrafi bardzo szybko płyn znikać; jak masz LPG to normalny obieg płynu chłodzącego masz zapewne (jeśli masz LPG) bardziej zagmatwany bo są dorobione na trójnikach, kolankach odnogi na reduktor LPG; na tych trójnikach i łączeniach masz kolejne punkty gdzie bardzoi lubi wyciekać płyn; posrpawdzaj więc tak czy siak czy gdziekolwiek np popękany ze starości wąż czy na łączeniach Ci płyn nie ucieka, nie sączy się... nie musi się nawet lać, tylko sączyć po troszeczku... uzbiera się z czasem dużo... poza tym - dopiero jak nagrzejesz silnik i ciśnienie wzrasta w ukł chłodzenia - wtedy wycieki się budzą; na zimnym nie zobaczysz; |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|