|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wyciekł olej... |
Autor |
Wiadomość |
rocktonante82
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-01-2006, 09:57 Wyciekł olej...
|
|
|
Witam wszystkich,
wyciekł mi olej z silnika. Z miską olejową jest wszystko w porządku. Co to może być ? Dodam, że stało się to przy tych siarczystych mrozach: auto stało parę godzin na dworze, odpaliłem i jak dojechałem do domu zauważyłem że cieknie z silnika, a po paru sekundach już nie było oleju. Cały silnik był zbryzgany olejem. |
_________________ FIAT TEMPRA 2.0 |
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 26-01-2006, 10:06 Re: Wyciekł olej...
|
|
|
rocktonante82 napisał/a: | Witam wszystkich,
wyciekł mi olej z silnika. Z miską olejową jest wszystko w porządku. Co to może być ? Dodam, że stało się to przy tych siarczystych mrozach: auto stało parę godzin na dworze, odpaliłem i jak dojechałem do domu zauważyłem że cieknie z silnika, a po paru sekundach już nie było oleju. Cały silnik był zbryzgany olejem. |
Ale to chyba widziałeś skąd wyciekł? Możliwe, że wywaliło go przez otwór na bagnet... |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
solik7
witamy nowego
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 26-01-2006, 11:30
|
|
|
mi tez kiedyś na trasie wywaliło cały olej ale przyczyna tego był zły filter oleju koles w sklepie pomieszał pudełka i dał mi niewłasciwy do tipo ale była minimalna róznica gwintu i stało sie#-o podczas jazdy wystrzeliło mi filtr oleju na drugi dzien myslałem ze zatuke sprzedawce w sklepie |
|
|
|
|
rocktonante82
|
Wysłany: 26-01-2006, 12:11
|
|
|
Nie, otwór na bagnet jest w porządku. Myślałem, że to uszczelka głowicy. Ale mój mechanik (autoryzowany Fiat) mówi, że jakieś tulejki powypadały, i że naprawa może być kosztowna... Olej wyciekł, tzn. rozbryzgało go w okolicach paska. |
_________________ FIAT TEMPRA 2.0 |
|
|
|
|
Mucha
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 26-01-2006, 12:54
|
|
|
solik7 napisał/a: | mi tez kiedyś na trasie wywaliło cały olej ale przyczyna tego był zły filter oleju koles w sklepie pomieszał pudełka i dał mi niewłasciwy do tipo ale była minimalna róznica gwintu i stało sie#-o podczas jazdy wystrzeliło mi filtr oleju na drugi dzien myslałem ze zatuke sprzedawce w sklepie |
solik7 ma racje uwazajcie na filtry oleju bo bynajmniej do mojego modelu sa filtry z dwoma gwintami. |
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 26-01-2006, 13:27
|
|
|
rocktonante82 napisał/a: | Olej wyciekł, tzn. rozbryzgało go w okolicach paska. |
To trzeba zdjąć obudowę rozrządu i zobaczyć co tam się dzieje.
Moze jakiś uszczelniacz szczelił i stąd wyciek. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|