|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Amortyzatory w wersji z obniżonym zawieszeniem. |
Autor |
Wiadomość |
Zegmond
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Lis 2005 Posty: 38 Skąd: Stara Miłosna
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 25-07-2006, 22:18 Amortyzatory w wersji z obniżonym zawieszeniem.
|
|
|
Witam wszystkich, czeka mnie wymiana/naprawa amorów z przodu w Tipku 1.6 is. Mam obniżone zawieszenie i oczywiście utwardzone, nowe amory są koszmarnie drogie, w związku z tym znalazłem w Warszawie na ul. Niecałej warsztat, gdzie naprawiają amortyzatory, za sztukę chcą 200 zeta. Czy to drogo? Dochodzi jeszcze koszt osłony, łożysk, i odbojów, ok 200 zł. komplet na obie strony, całość wymiany zrobię sam. Czy ktoś może wie o jakimś tańszym rozwiązaniu, tylko żeby znowu nie trzeba było za tydzień robić, bo dostanę wylewu... |
_________________ Już za 4 lata, już za 4 lata Polska znów odpadnie z mistrzostw świata!!! |
|
|
|
|
lincoln_
Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 140 Skąd: Jelenia Góra
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 25-07-2006, 23:37 Re: Amortyzatory w wersji z obniżonym zawieszeniem.
|
|
|
Zegmond napisał/a: | Niecałej warsztat, gdzie naprawiają amortyzatory, za sztukę chcą 200 zeta. |
U nas za regeneracje pan "amortyzator" chce 80zl. Do tego jest normalna gwarancja. W cenie mozesz sobei nawet je utwardzic. |
_________________ Z rajdowym pozdrowieniem Lincoln
BYŁ Fiat Tipo EVO II 1,4ie PMS Edition
www.rajdowy.info | gg#1135336
"Mamy swój świat, w którym...zapach palonej gumy" |
|
|
|
|
Zegmond
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Lis 2005 Posty: 38 Skąd: Stara Miłosna
|
Wysłany: 26-07-2006, 00:03
|
|
|
Kurna, w tej Warszafce to jakiś inszy śfiat. Wszyscy muszą od razu na nową "Eskę" i chałupę z pięcioma basenami zarobić... Rzygać się chce!!! Jakbyś był łaskaw, daj mi namiar na tego gościa, bo temu łobuzowi u mnie nie dam zarobić. |
_________________ Już za 4 lata, już za 4 lata Polska znów odpadnie z mistrzostw świata!!! |
|
|
|
|
lincoln_
|
Wysłany: 26-07-2006, 11:14
|
|
|
Prosze:
Amortyzator SC. Regeneracja amortyzatorów
58-560 Jelenia Góra, Sieroszewskiego 5 pow.m. Jelenia Góra, woj.dolnośląskie , [Cieplice]
(0-75) 755 02 64 |
|
|
|
|
TEMPRAWG
Pomógł: 17 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lut 2005 Posty: 414 Skąd: Garwolin
|
Wysłany: 28-07-2006, 19:20
|
|
|
zeg nowe amorki z 2 letnia gwarancja wyniasa cie ze 180 - 190 zlotych to po co regenerowac. oczywiscie za cene 80 i gwarancjie moge sie jeszcze skusic ale nie wiecej |
_________________ BYŁO
TIPO 1.4 GAZNIK 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 91' B/G
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G
Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY
tel.0723-121-618 |
|
|
|
|
lincoln_
|
Wysłany: 28-07-2006, 20:25
|
|
|
TEMPRAWG napisał/a: | zeg nowe amorki z 2 letnia gwarancja wyniasa cie ze 180 - 190 zlotych to po co regenerowac. oczywiscie za cene 80 i gwarancjie moge sie jeszcze skusic ale nie wiecej |
Wiesz, to zalezy czy tylko chcesz regenerowac czy moze chcesz utwardzic. Bo koszt amorkow nowych utwardzonych to juz o wiele wieksza kwota.. |
|
|
|
|
TEMPRAWG
Pomógł: 17 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lut 2005 Posty: 414 Skąd: Garwolin
|
Wysłany: 28-07-2006, 20:37
|
|
|
lincoln to jeszcze zalezy od sprzedawcy jakie marze nazuci. dla siebie amorki kupowalem po 145 zlotych delphi. dla ciekawosci sprawdzalem w sklepach i najtaniej jak znalazlem to po 190 czyli 45 zlotych zarobku. ale biorac pod uwage znizki sklepow ze wzgledu na obrot to marza moze wyniesc nawet 80 na sztuce.
niestety niektorzy w naszym pieknym kraju (czytaj wiekszosc) chce jak najszybciej sie dorobic a jak juz to zrobia to i tak im malo |
_________________ BYŁO
TIPO 1.4 GAZNIK 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 91' B/G
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G
Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY
tel.0723-121-618 |
|
|
|
|
EGON:
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 29-07-2006, 11:54 Re: Amortyzatory w wersji z obniżonym zawieszeniem.
|
|
|
Zegmond napisał/a: | Witam wszystkich, czeka mnie wymiana/naprawa amorów z przodu w Tipku 1.6 is. Mam obniżone zawieszenie i oczywiście utwardzone, nowe amory są koszmarnie drogie, w związku z tym znalazłem w Warszawie na ul. Niecałej warsztat, gdzie naprawiają amortyzatory, za sztukę chcą 200 zeta. Czy to drogo? Dochodzi jeszcze koszt osłony, łożysk, i odbojów, ok 200 zł. komplet na obie strony, całość wymiany zrobię sam. Czy ktoś może wie o jakimś tańszym rozwiązaniu, tylko żeby znowu nie trzeba było za tydzień robić, bo dostanę wylewu... |
chcesz mieć twradsze kup amorki AL-KO gazowe zółte są barzdo twarde sam maiłem w Uno do obnizonych sprężyn niewarto kombinowac nowe AL-KO kupisz za ok.150zł sztuke 2 lata gwarncji ale są trwałe spokojnie 2 latka wytrzymuje nawet jak sie jezdzi po naszych pięknych drogach |
_________________ LANCIA Kappa 2.0 20V www.egonrally.prv.pl |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|