|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Fiat Tipo 1,4 1992 r Nie wchodzą biegi 1,3,5. |
Autor |
Wiadomość |
piotr.m
witamy nowego
|
Wysłany: 16-06-2005, 15:54 Fiat Tipo 1,4 1992 r Nie wchodzą biegi 1,3,5.
|
|
|
Podobno winę za brak możliwości włączenia części biegów np. 1,3,5 jak w moim samochodzie ponosi jakiś element, który pośredniczy w ich przekazie (jakaś płytka, do której są przymocowane cięgna na zewnątrz skrzyni b.) podobno ta część się gnie i nie da się włączać biegów. Ja nie mogę jej znaleźć może to coś innego pomocy. Dodam, że miałem stłuczkę i to dzieje się od tamtego momentu.
Dzięki
PIOTR |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 16-06-2005, 20:06
|
|
|
A może masz pokrzywione wodziki i dlatego. |
|
|
|
|
Piterro
Pomógł: 2 razy Wiek: 46 Dołączył: 29 Lis 2004 Posty: 181 Skąd: Scunthorpe - UK
Województwo: Other
|
Wysłany: 16-06-2005, 21:19
|
|
|
piotr.m napisał/a: | brak możliwości włączenia części biegów np. 1,3,5 |
Miałem to samo. Zapieczony sierżant. Przesunąłem skrzynię w stosunku do silnika, i przez miesiąc lałem odrdzewiaczem po zapieczonym sierżancie i wodzikach. Po miesiącu puściło. Biegi nadal nie wchodzą do końca, ale przynajmniej nie wypadają. |
_________________ In UK at this moment - workin'
Fiat Tipo 1.4 S 1995r., LPG - Forever |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|