|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
dla posiadaczy 1,9 td |
Autor |
Wiadomość |
rodzynek
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Gru 2005 Posty: 130 Skąd: Bielsko-Biała
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 13-01-2006, 23:25 dla posiadaczy 1,9 td
|
|
|
Powiedzcie mi proszę:
1. Czy podczas przyspieszania (zwiększania obrotów) słychac pracę turbiny - charakterystyczny swist?
2. Czy jadąc z 2000 obr na 4 biegu pod wzniesienie jesteście w stanie przyspieszać?
Czy moze silnik ma ducha dopiero powyżej 2500 obr?
3. Czy filtr paliwa jest podgrzewany i czy ma kontrolkę wody w każdej wersji (mam dwie wtyczki ale nie wiem co jest co).
4. Pod filtrem powierza mam jakąś wtyczkę z uciętymi kablami - chyba 2 niebieskie z czerwonym i niebieski. Co to jest? |
_________________ rodzynek
Fiat Tempra SW 1,9 tds '92 w rodzinie - na sprzedaż |
|
|
|
|
Pele_Tipo
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 13-01-2006, 23:38
|
|
|
ducha to on powinien miec wlasnie w okolicach tych 2,5 tysia... do 3ch-3,5 tysia a pozniej juz tylko dokrecanie przy zmniejszaniu cisnienia...
...a czy slychac turbine, jesli juz to nieznacznie, zalezy jak kto ma wrazliwy sluch.
W tych turbodyzelkach jest taka charakterystyczna wlasciwosc ze jak na obrotach przy lekkim przyspieszaniu nagle da sie w podloge, troche odejmie na 1/2-3/4 otwarcia przepustnicy i znowu wdepnie to motorek wchodzi samoistnie w nieplanowanego overboosta...
wprawni kierowcy stosuja to przed wyprzedzaniem, aby pompowalo z nizszych obrotow.
co do punktu 2. tam nie pamietam jak bylo ale chyba 90konny i 75 konny ??
IMO nawet w kombi nawet w tym slabszym juz przy 2 tysiach powinno wystapic chocby male nadcisnienie, co na plaskim powinno rwac do przodu...
...z drugiej jednak strony wtedy wlasnie auto mocno "CZUJE" wzniesienia, bo przy duzym momencie obr. ma jeszcze bardzo niska moc.
Opisz dokladniej co sie dzieje, ale generalnie wyglada to juz jakby gdzies cos Ci puszczalo. |
_________________ bylo 159A2.000, jest 160A1.046 i minus 200kg, a od niedawna takze pierwszy sponsor www.motohurt.com
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|