|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Urwana antena dachowa radia |
Autor |
Wiadomość |
DITAN82
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 31-07-2010, 12:26 Urwana antena dachowa radia
|
|
|
Mam pytanie odnośnie uchwytu antenowego na dachu. Odkrycie po ostatniej nocy odsłoniło iz moje tipo zostało potraktowane jako bramka piłki nożnej. Skutkiem czego pourywane mam tylne chlapacze i co najgorsze zerwali mi antenę razem z metalowym uchwytem. Ktoś z was spotkał sie z tym żeby taki uchwyt byl wymienna częścią? Jak dorwę tych gnoi to im z dupy nogi powyrywam...
Pozdrawiam |
_________________ Tipo 1.4 93r Gaźnik/LPG
Omega B 96r 2.5 V6 LPG BRC |
|
|
|
|
paluch231186
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 28 Lut 2010 Posty: 126 Skąd: Karłowice
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 31-07-2010, 12:31
|
|
|
uchwyt ktory masz urwany mozesz kupic np.w norauto ale musisz spojrzec czy jest do fiata ja kupowalem za ok 25zl z antena a montaz jest dziecinnie prosty wystarczy zdjac lampke w podsufitce i tam jest nakretka chyba na 17 klucz |
|
|
|
|
VEndriuV
Pomógł: 9 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 737 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 31-07-2010, 14:17
|
|
|
czytając Twoją historie przypomniała mi się jedna Pani... Przyjechała autem pod blok gdzie jej dzieci grały w piłkę, ona zaczeła wypakowywać zakupy a dzieci śmiało kilka razy uderzyły piłką w jej auto, może nic strasznego, ale auto wyglądało na nowe i na pewno nie jakieś za ok. tyś zł... Reakcja matki ? Nawet nie nich nie popatrzała... A słychać było i dosc mocno. Potem się dziwić że są jakieś wgniecenia, jak ciągle tak jest dzieciaki grają koło parkingów w nogę byle, że kawałek trawy a rodzice nic. Potem tylko ciagle alarm słychać ciekawe czemu. |
|
|
|
|
DITAN82
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 31-07-2010, 16:21
|
|
|
Dzięki kolego paluch231186 faktycznie demontaż jest prosty.
Niezłego zeza musieli mieć żeby tak zerwać antene.
** Dodano: 05-08-2010, 20:46 **
Antenka wymieniona
Wykonane prace:
-zdjęcie lusterka
-odkręcenie elementów pod sufitką
-odkręcenie 2 śrub gwiazdkowych razem z blachą pod która jest nasza antenka
-zdjęcie zapleśniałej końcówki anteny z czpienia anteny
-odkręcenie narkętki trzymającą antenę
-demonataż anteny
Najbardziej się napociłem z wymianą przewodu kilunastoletnie białe żabki trzymające przewód antenowy skamienialy. (Trytytki zalatwily sprawe)
|
_________________ Tipo 1.4 93r Gaźnik/LPG
Omega B 96r 2.5 V6 LPG BRC |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|