|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
szyberdach przecieka |
Autor |
Wiadomość |
adept
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 26-07-2010, 23:14 szyberdach przecieka
|
|
|
mam problem z odplywem wody z szyberdachu. Niestety na forum nie spotkalem sie z tym problemem. Woda nie splywa pomimo droznej rurki. Po dostaniu sie do podszybia przy naciaganiu (odpowiednim ulozeniu) rurki spustowej woda elegancko splywa. Mysle ze tworzy sie syfon i z tad problem. Moze ktos wie czy po zdemontowaniu nadkola (prawe) dostane sie do tej kochanej rureczki. |
|
|
|
|
wiola
Pomogła: 2 razy Wiek: 64 Dołączyła: 05 Lut 2008 Posty: 379 Skąd: Lębork
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 27-07-2010, 14:10
|
|
|
adept, te rurki kończą się pod plastikem tam gdzie jest silnik od wycieraczek ,zbiera się tam wszystko co nie potrzebne może masz zatkane, ostatnio rynio naprawiał w swojej temperce wycieraczki i widziałam dwie rurki po obu stronach szyby, a w tym korytku miał tam błoto bo to było po deszczu |
_________________ Lancia Lybra 1.9JTD Kombi 105km 2000rok |
|
|
|
|
Dobermannn
|
Wysłany: 28-07-2010, 17:53
|
|
|
Mi przychodzą do głowy jedynie zatkane rurki. |
|
|
adept
|
Wysłany: 28-07-2010, 20:12 szyberdach przecieka
|
|
|
niestety rurki na podszybiu sa drozne to wlasnie tam jak je odpowiednio uloze to woda splywa bezproblemu, dlatego sie pytalem czy po zdjeciu nadkola ewentualnie w innym miejscu jest dostep do tych rurek
** Dodano: 31-08-2010, 19:33 **
problem tak jak przypuszczalem byl w ulozeniu wezyka prz przechodzeniu przez przegrode silnika. (Opis w poradach) dostep do wezyka od strony kabiny po zdemontowaniu glosnika schowka i wygluszen. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|