Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przewody paliwowe w tipo 1,4 ie 92 rocznik
Autor Wiadomość
superas 

Wysłany: 08-04-2006, 13:52   Przewody paliwowe w tipo 1,4 ie 92 rocznik

Popękały mi przewody paliwowe te gumowe co wchodzą do wtrysku niby są popękane jak to guma ze starosci . Są one jakoś dziwnie zarobione jakby przechodziło z większego fi na mniejsze fi?Ale pytanie brzmi : Jak to się wymienia ? Jakie jest fi wewnętrzne tego węża wygląda jakby był w oplocie wzmocniony ? Drugie pytanie to czym można zastąpić wieszak katalizatora? Parę razy spawałem ten drucik , a on po 100 km dalej pęka i historia od nowa , albo gdzie można nobyć i za ile to cudo i jest jakiś problem z montażem tego ustrojstwa. To chyba wszystko , dzięki za porady i pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 08-04-2006, 19:40   

To ze Ci sie wydaje ze sa rozne fi tego przewodu to raczej efektu zludzenia, ze starosci poprostu tak przewod "zmienil" sie. Sadze ze masz fi 4mm tam bedzie. Najlepiej idz do motoryzacyjnego i napewno (tak sadze) beda mieli gumowe przewody paliwowe, sprzedawane na miarę. 1m kosztuje moze z 8-10zł. Napewno takie cos bedzie. Jesli nie bedziesz pewien czy dobry bierzesz kup z 1cm przewodu idz do auta i obadaj.

Co do wieszka tlumika/katalizatora, to rowniez w motoryzacyjnym spytaj o taki gumowy wieszak. Mi pekl taki w Uno i bez problemu kupilem nowy. Nawet babka rzucila mi na stol kilka wersji takiego gumowego wieszaka :) Koszt smieszny, z 2-3zł

Zakladam , ze chodzi Ci wlasnie o polaczenie miedzy katalizatorem, a podwoziem, bo wszystkie "raczki" do przytrzymywania masz niepourywane.

superas 

Wysłany: 08-04-2006, 20:53   Przewody paliwowe w tipo 1,4 ie 92 rocznik

To nie jest wieszak gumowy tylko takie badziewie powiginane z drutu , nie ma tam ani kawałka gumy , a odnośnie przewodów to nie masz racji .Od zbiornika paliwa idą przewody cienkie a , potem już przy samym wtrysku jest złączka do węża takiego co żeczywiście sprzedają w każdym motoryzacyjnym tylko ,że ma kruciec wewnątrz z jednej strony ,a drugi idzie do wtrysku na objemkę . Nie wiem poprostu jak obejść to połączenie .Może ktoś to robił już jak mu sparciał i przełamał się ten przewód .Może ktoś ma inne propozycje ?

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 08-04-2006, 20:57   

Nie zakładałem, że myslisz o przewodzie jako calosci. Bo ten przewod raczej rzadko sie wymienia. Myslalem wlasnie o tej czesci koncowej.

assistance   Moneta

superas 

Wysłany: 08-04-2006, 21:14   Przewody paliwowe w tipo 1,4 ie 92 rocznik

Ten kruciec jakby zawalcowany .Można to rozciąć , a potem dać nowy wąż tylko na objemkę ?

[ Dodano: 09-04-2006, 18:21 ]
Miszko , a wiesz gdzie można kupić takie oryginalne przewodyi za ile z takim krućcem ?

[ Dodano: 10-04-2006, 17:27 ]
Czy ktoś mi pomoże ? HELP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 :sciana:

[ Dodano: 11-04-2006, 21:27 ]
Problem rozwiązany.Okazało się , że właściel w Niemczech zrobił sobie takie cudo sam. TZN - przewody paliwowe , a właściwie ich końcówka ta co idzie do wtrysku , w miejscu łączenia się przewodów paliwowych co idą do filtra porostu sobie zawalcował takim szerokim plastikiem .Odciołem to badziewie , kupiłem w motoryzacyjnym przejściówkę na wąż fi wewnętrzne 8 , zewnętrzne 14 , 4 objemki 10-16 , 1 metr węża i reszta to już wiecie czysta robota. Dzięki za zainteresowanie .Pozdrawiam

[ Dodano: 24-05-2006, 00:10 ]
Proszę przenieść post do tematów rozwiązanych.Dziękuję i pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu