|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[PILNE]POMPA WODY[PILNE] |
Autor |
Wiadomość |
Matizz
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 04-06-2007, 11:44 [PILNE]POMPA WODY[PILNE]
|
|
|
Mechanik mi oferuje pompe wody firmy DLZ za 200zł
Ja znalazłem pompe firmy QAP (jakaś niemiecka) za 110+przesyka
Miał ktos z was z nimi stycznoś i czy róznica w cenie pomiedzy nimi odzwierciedla ich jakośc??
SPRAWA BARDZO PILNA BO SAMOCHÓD JUŻ JEST U MECHANIKA, I JESLI ZDECYDUJĘ SIE NA TEN TANSZY WARIANT TO MUSIAŁBYM JA JUZ ZAMAWIAC BY NA JUTRO DOSZŁA. |
_________________ TIPO 1.4 i.e 1994r. przebieg 100tys (Podtlenek Butanu- LPG)
|
|
|
|
|
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 04-06-2007, 11:50
|
|
|
Matizz, ok 2 tygodnie temu wymieniałem pompę u siebie w dedrze,jest taka sama jak w TT.Oryginalna włoska z roczną gwarancją kosztowała mnie 126pln.
Więc podejdź do pierwszego lepszego sklepu z częściami do włoskich aut i się zorientuj.
Fakt pompy nie wymieniasz zbyt często ale z drugiej strony nie jest to element super obciążony,a 100pln różnicy to dużo.w tej cenie masz dobry płyn.I z ciekawości ile płacisz zwymianę.
Poza tym jak oglądałem pompy na Allegro dziwnie wydało mi się ze na fotkach były same wnętrzności bez korpusu.Natomias ja kupiłem kompletną pompę. |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
Matizz
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 04-06-2007, 11:54
|
|
|
RobertWroc napisał/a: | oza tym jak oglądałem pompy na Allegro dziwnie wydało mi się ze na fotkach były same wnętrzności bez korpusu |
Tak też mi powiedział mechanik i na allegro ta za 65 to nie było to bo była na pasek klinowy, a ja potrzebuję na taki wielorowkowy, ale jak zadzwoniłem do firmy to cała kompletna z kołem pasowym i ogólnie komplet to kosztowała 110. Za wymianę nie wiem ile sobie policzą ale auto maja rozebrane bo to wyszło przy okazji wymiany rozrządu.
** Dodano: 04-06-2007, 13:49 **
Rozejżalem sie po mieście, i znalazłem pompe za 138 firmy "CAR", ale z ciekawosci pojechałem do FIATA i cena orginału to 470, zamiennik 270zł |
_________________ TIPO 1.4 i.e 1994r. przebieg 100tys (Podtlenek Butanu- LPG)
|
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 05-06-2007, 08:29
|
|
|
Pompe wody kupuje sie bez koła,koło przekręcasz stare,swoja droga 200 zl za pompe to przesada,ja płaciłem niecałe 150 zł za oryginalną włoską,tylko że do dwulitrówki. |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
chmarka
Wiek: 46 Dołączył: 04 Maj 2007 Posty: 21 Skąd: Długi Bród
Województwo: Podlaskie
|
Wysłany: 08-06-2007, 22:41
|
|
|
ego napisał/a: | Pompe wody kupuje sie bez koła,koło przekręcasz stare |
Takie rozwiązanie było chyba w trochestarszych modelach. Troche o tym szukałem bo niedawno też wymieniałem...
W mojej koło było pasowane na gorąco więc niema siły na podmianke
Moga być czasami problemy z otworami do przykręcania, bo część była produkowana na śruby fi 6, a niektóre fi 8.
Mosiałem tylko dokupić inny oring, bo po tygodniu zaczeło puszczać wode. |
_________________ 1.4ie + LPG 836A4.000
Tipoloty wiecznie żywe!! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|