|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wygłuszenie drzwi pod głośniki i montaż paneli |
Autor |
Wiadomość |
kaka22
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 04-05-2010, 17:33 Wygłuszenie drzwi pod głośniki i montaż paneli
|
|
|
Witam.
Na wakacje chciałbym trochę zmienić swoje Car Audio w TIPO. Więc zawziąłem się i będę robił panele z MDFu. Najpierw oczywiście wygłuszę drzwi i puszczę okablowanie. I mam taką prośbę. Czy któryś z szanownych Forumowiczów ma zdjęcie drzwi Tipo bez tapicerki? Wiem, że mogę sam ściągnąć tapicerkę i sobie zobaczyć ale może ktoś ma takie, bo ja teraz nie mam kiedy tego zrobić. Maj przyszedł i matury trzeba pisać, a więc samochód potrzebny codziennie
Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. |
_________________ niezawodna biała Strzała 1,7D |
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 04-05-2010, 17:41
|
|
|
sam temat przeróbek/ wygłuszania drzwi i paneli pod głosniki np. 16-stki poruszany milion razy na forum, proponuje poszukać.
zaś odnośnie fotki drzwi to wygląda tak
|
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
kaka22
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 04-05-2010, 17:54
|
|
|
Dzieki wielkie Leśniczy. O to mi chodziło. Wiem przeczytałem już chyba wszystkie tematy dotyczące paneli drzwiowych, jednak brakowało mi tylko takiego zdjęcia poglądowego. Jeszcze raz wielkie dzięki
** Dodano: 10-05-2010, 18:16 **
Jednak ja będę kombinował troche inaczej niż inni. U mnie panele będą nie z przodu drzwi, a z tyłu os strony słupka tak jak ma to miejsce np. w Skodzie Octavii II. Słyszałem takie zestawienie i mi się spodobało, pozatym u mnie kieszeń kończy się mniej więcej w połowie drzwi a więc nawet jej nie będę ruszał. Ma ktoś może zamontowane w Tipo w drzwiach Helixy DB 62.1? Ciekaw jestem jak one mogą zagrac w Tipo.
** Dodano: 10-05-2010, 19:08 **
Mam jeszcze jedno pytanie. Jak wytłumić zewnętrzną stronę drzwi? Czy jest tam odpowiednio dużo miejsca, żeby tam włożyć ręce chociaż i ułożyć mate? Jak wy to robiliście? |
_________________ niezawodna biała Strzała 1,7D |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|