Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
WIELKI PROBLEM Z Pokrywą dekla!!
Autor Wiadomość
Djmatisss 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 16-07-2007, 15:31   WIELKI PROBLEM Z Pokrywą dekla!!

Odwaliłem babola totalnegooooo... Wymieniałem uszczelki pod deklami w mojej temprze 2.0 Oczywiście super wszystko szło, z jednym deklem się uporałem przyszedł czas na wymiane uszczelki na drugim i wtedy przy dokręcaniu drugiego dekla zerwałem ten cycek mocujący... Na jednym się trzyma na drugim niestety nie i uszczelka nie jest dobrze dociśnięta... Nawet się boję zdejmować ten dekielek... Co teraz mogę zrobić ?? POMOCY

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 16-07-2007, 17:34   

zaraz zaraz... chodzi Ci o takie coś, jak masz np przy pierwszym deklu, czyli pokrywie zaworów na samej górze bloku silnika? co to uszczelka wchodzi na trzpienie takie i dekiel też, a onme są w blok silnika wkręcone i w dekielek ? mają gwint po obu stronach ale ty widzisz tylko tą jedną stronę gwnitu, przekładasz przez dekiel i nakręką łapiesz? czy o jakieś inne? jeśli o te to tylko wykręcić jakoś z bloku silnika i ze szrociku / sklepu inne wkręcić, jak się nie da nic wykręcić i jest to za to miejsce na śrubę to tylko rozwiercić małym wiertłem ostrożnie toto i wydłubać potem/wykręcić uamany kawałek (np coś do rozwierconej dziury wsadzić, wcisnąć/wbić a potem obracać jak śrubokrętem) a potem zdobyć i wkręcić nowe, a jak nie da rady to wersja ciekawsza - rozwiercenie większe aż wylecą kawałki i wydłubać się uda a potem gwintowanie na nowo i nowe wkręcać....... nie ma chyba inych opcji
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Hipo 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 16-07-2007, 19:38   

No z relacji wynika żę chyba zerwał gwint w głowicy chociaż mowa też o jakimś dzyndzlu .... kolego dokładniej opis usterki podaj.

JCB 3CX Contraktor

Djmatisss 

Wysłany: 17-07-2007, 15:32   

Juz pisze jak to wygląda... chodzi o te właśnie wystające bolce... nie wiem czy się ukręcił czy zerwał kompletnie bo boję sie zajżeć do środka... ale wiem że na pewno nie dociska uszczelki bo są wycieki na nowej uszczelce. oddałem dziś go do mechaniora powiedział że coś zdziała. hmmm ale dobry pomysł z tym wkręceniem jakiejś sruby tylko ciekawe czy nie będzie ona z czymś kolidować później... hmmm no zobaczymy co mechanior zdziała bo pewnie dospawac tego nie idzie co ??

Hipo 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 17-07-2007, 16:49   

Te bolce są nagwintowane ? jesli tak to masz na myśli szpilki. NIe ma z nimi wielkiego kłopotu, wykręcasz, dajesz nową i po bólu. No chyba ze popsułeś coś innego.

JCB 3CX Contraktor

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 17-07-2007, 19:04   

najlepiej jakbyś jakąkolwik fotkę wrzucił z zaznaczeniem elementu... a jak ne masz to poszukaj na forum jakiejś fotki silnika gdzie będzie to dobrze widać i zaznacz i podeślij... bo dalej nie do końca kumam... bolce czyli szpilki z gwintem dwustronym? mm?
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Djmatisss 

Wysłany: 18-07-2007, 15:35   

słuchajcie są to te szpilki z gwintem... nie wiem czy dwustronny czy nie bo nawet nie otworzyłem tego dekla od momentu gdy słyszałem przy dokkrecaniu puknięcie jakby się urwała albo coś w tym stylu...

bombel 

Wysłany: 18-07-2007, 16:23   

tak te szpilki są dwustronne. jeśli zerwales gwint na szpilce to nie problem bo mozna kupic drugą za grosze, gorzej jak zrewał sie gwint w "głowiczce" wałka rozrządu.
     assistance

Odpowiedz do tematu