|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem z odpalaniem |
Autor |
Wiadomość |
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 18-06-2009, 12:54 Problem z odpalaniem
|
|
|
SIemka. Juz nie mam sily. WIec jest tak. TIPEK 1.4 kat z lpg odpala na gazie bo niby cos z pompka nie tak. Wczoraj jak jechacl do krk to zatrzymalem sie kolo sklepu to pozniej nie moglem odpalic, poczekalm okolo 10 min i odpalil. pozniej to samo ale juz w krk na stacji cpn. i tez czekanie okolo 10 min. dzisiajpatrzylem na pompke i slychac ja ze pracuje. noi sprobowalem podczas szybkiej jazdy przelaczyc na tryb automat noi poszlo. ale jak sprobowalem odpalic na automatycznym to ni huhu. znow trza czekac i odpalic na samym gazie. CO jest grane. Bardzo zalezy mi na czasie. Czyzby pompa dawala za male cis i trza ja wymienic czy tez co inne. pozdr |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 18-06-2009, 13:18
|
|
|
krzychTIPOspeed, bardzo mozliwe ze to pompka nie daje sobie juz rady albo cos masz problem z temp. jak za mocno rozgrzany to kompreche traci sprawdz cisnieniena tłoka i moze to swiece lub cos z układem zapłonowym |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
KrzychuB
|
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 18-06-2009, 13:25
|
|
|
krzychTIPOspeed, nie musisz zostawiac sam mozesz sprawdzic stan swiec wykrec i sprawdz gdzies były zdjecia jak powinna swieca wygladac przewody to po ciemku i patrz czy isky nie skakaja a palec w kołce jak ja zdemontujesz to widac czy jest wypalony kompresje to juz u mechaniora jak nie masz sprzetu |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
ubek
Pomógł: 50 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 18-06-2009, 16:34
|
|
|
krzychTIPOspeed napisał/a: | ale jak sprobowalem odpalic na automatycznym to ni huhu. znow trza czekac i odpalic na samym gazie. |
Jak na samym gazie nie chce odpalić to sprawdź poziom płynu w chłodnicy i termostat. Z beną to wiadomo musisz zobaczyć czy pompka podaje paliwo. |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 18-06-2009, 16:53
|
|
|
ubek napisał/a: | Jak na samym gazie nie chce odpalić to sprawdź poziom płynu w chłodnicy i termostat. |
ubekistan, czytaj ze zrozumieniem ,że na gazie mu odpala ,na benie nie chce
krzychTIPOspeed, a na forum ,bo tego pełno jest ,jak spamów i dziesięciokrotnie powtarzających się tematów ........ |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
ubek
Pomógł: 50 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 18-06-2009, 16:55
|
|
|
grabarz, ale na gazie nie odpala od razu tylko musi czekać! Jak musi czekać to możliwe że ma mało płynu w chłodnicy i reduktor się mrozi.
Emeryci już mają problemy ze wzrokiem widzę |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
|
KrzychuB
|
Wysłany: 18-06-2009, 17:40
|
|
|
temperatura jest prawidlowa,nigdy za wielka, jak stoje w korkach to dochodzi gora do 95-98 stopni, a w trasie okolo 80 takze to nie to, plyn wporzadku. a nie moze to byc cos z np silnikiem krokowym ?? |
|
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 18-06-2009, 18:54
|
|
|
krzychTIPOspeed napisał/a: | noi sprobowalem podczas szybkiej jazdy przelaczyc na tryb automat noi poszlo. ale jak sprobowalem odpalic na automatycznym to ni huhu. znow trza czekac i odpalic na samym gazie. |
ubek, jak tu pisze ,bo może ślepnę ,próbuje odpalać na PB i nie może ,odczekuje i na gazie zapala |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
KrzychuB
|
Wysłany: 18-06-2009, 19:03
|
|
|
dokladnie, tylko na sanym trybie gazu odpala. masz Tak Tryb I-0-II tryb I to samo paliwo, Tryb 0 to sam gaz a tryb II to automat. Auto powinno byc palone na trybie II ale na nim nie idzie, odpala tylko na trybie 0. Podczas jazdy np 100km/h jak przelacze na tryb II to idzie, ale nie odpali na nim. I tu tkwi sęk
** Dodano: 19-06-2009, 14:24 **
Siemka. Noi bylem u mecha, i jest tak pompa dawala za slabe cisnie, prawie nic, takze trzeba bylo ja wyciagnac, po wyjeciu, okazala sie rzecz straszna Ktos chcial chyba z pompki helikopter zrobic - zdjecie pierwsze. Noi dobra, kupilem pompke noi widac bylo ze cisniej jest, ale dalej nie chcialo odpalic, mech wzial podpial wtedy na krotko kable od akum do wtrysk i reanimowal go. dodal jeszcze jakiegos dodatku do paliwa, bo wtrysk przez nie uzywanie (brak pompy) sie zastal. teraz juz odpala na trybie automatycznym ale jeszcze troszke nim poszarpie zanim wtrysk dojdzie do pelnej formy. a szczeszcie w nieszczesciu to to ze pompa niechodzila bo jesliby odrazu sie uruchomila to by doszlo do pozaru autka zdjecie drugie. robocizna + czesci 170zl pozdr |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|