|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Co to moze byc - problemy z wilgocia |
Autor |
Wiadomość |
migdal
witamy nowego
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 16-05-2007, 11:24 Co to moze byc - problemy z wilgocia
|
|
|
Witam,
Mam problem moze ktos pomoze go rozwiazac.
Jak tylko zacznie padac zaczynaja sie problemy z moja temperowka, tz odpala OK, ale po przejechaniu ok 10 km w deszczu zaczyna tracic moc, szarpie. Jak zgasnie to kaplica nie zapali.
Co zrobilem Wymiana czujnika polozenia walu, nowa kopulka, nowa cewka, zmieniany diplex, przewody swiece. I co jak tylko poczuje wilgoci problem powraca.
Wszystko juz zaczyna mi opadac nie mam pojecia w czym moze byc jeszcze problem???
Prosba o sugestie i porady. |
_________________ Fiat is The Best.
Tempra SW 1.6 '93 power by LPG |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 16-05-2007, 15:42
|
|
|
Kiedyś moja jak była w firmie jeszcze miała podobne objawy.
Nie daj się nabrać na wymianę kompa jak to było w tym przypadku
Okazało się że wystarczyło przeczyszczenie przewodów i styków ale nie jestem niestety w stanie powiedzieć jakich bo nie ja ją wtedy od mechanika odbierałem.
Podejrzewam, że albo masa albo któreś z "elektryków" bo na pewno nie zapłonowe. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-05-2007, 14:56
|
|
|
...albo masz np zapchane kanały odpływowe pod maską i jak się po przejechaniu nazbiera tam więcej wody i spłynie to typowym efektem jest od góry zalewanie skrzynki bezpiecznikowej i innych elementów... nie zawsze to widać bo nie musi kapać na nogi... |
|
|
migdal
witamy nowego
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 21-05-2007, 08:26
|
|
|
Dzieki, bede rozbieral Temperowke na czynniki pierwsze i czyscil moze uda mi sie zlokalizowac zrodlo problemu. |
_________________ Fiat is The Best.
Tempra SW 1.6 '93 power by LPG |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|