|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Podskoki przy ruszaniu i redukcji |
Autor |
Wiadomość |
Raul
Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 26 Paź 2011 Posty: 100 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 28-10-2011, 23:39 Podskoki przy ruszaniu i redukcji
|
|
|
Jak w temacie jak by po schodach skakał,lub dziwnie to nazwę ale jakby bieg wchodził jakoś stopniowo a nie płynnie,mogę szukać i szukać i szukać i w końcu znaleźć,ale może to jakiś typowy objaw,który przerabiany jest t TT,podejrzewam poduszki skrzyni/silnika bo amortyzatory są dobre nie ma efektu bujania się i na przeglądzie tez było wszystko ok,czy po prostu tak jeżdżą te samochody z przednim napędem,a ja się rozleniwiłem na automatycznej skrzyni biegów i tylnym napędzie przez kilka dobrych lat i muszę się nauczyć jeździć na nowo |
_________________ Diabeł nie sypia z byle kim,w Piekle Diabeł jest postacią pozytywna,nie lekceważ Diabła ktoś go po coś stworzył |
|
|
|
|
kaminkrz
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 11 Sie 2010 Posty: 547 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
|
|
|
|
Raul
|
Wysłany: 30-10-2011, 08:42
|
|
|
Właśnie że nie bo zanim go przyjarałem tak samo podskakiwał,a po przyjaraniu nawet sie poprawiło jakoś lżej wchodzą biegi i troszkę płynniej rusza ale dalej podskakuje |
_________________ Diabeł nie sypia z byle kim,w Piekle Diabeł jest postacią pozytywna,nie lekceważ Diabła ktoś go po coś stworzył |
|
|
|
|
kaminkrz
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 11 Sie 2010 Posty: 547 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
|
|
|
|
Raul
|
Wysłany: 30-10-2011, 11:33
|
|
|
Bo inaczej się zachowuje auto z przednim napędem a inaczej z tylnym jak ma poduchy zerwane więc wolałem się upewnić,a dawno się nie bawiłem w takie sprawy z autami na przedni napęd.Dziękuje bardzo będę musiał się rozejrzeć za nimi,a z tego co pamiętam to auta nie za ciężkie to mają takie dziwne objawy przy ruszaniu z miejsca jak się nie umie nimi jeździć tak jak ja muszę się nauczyć tego to jest 2 auto w moim życiu z przednim napędem poprzednie miałem jakieś 8lat temu i było dużo większe i cięższe więc trzeba będzie się uczyć na starość |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|