|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem z pilotem |
Autor |
Wiadomość |
Kordziun
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 22-05-2010, 12:52 Problem z pilotem
|
|
|
Witam posiadam alarm marki prestige, mam 2 pilociki jeden już się rozsypuje więc nadszedł czas aby zamienić go na nowy, i tu pojawia się problem mam wyłączony alarm ale centralka z pilocika normalnie działała, ale nowy kompletnie nie reaguje, słyszałem że trzeba go zaprogramować ale nie mam pojęcia jak podobno potrzebna jest do tego instrukcja ale jej nie posiadam....
Proszę o pomoc.
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 24-05-2010, 19:40
|
|
|
Zazwyczaj centralki z nowymi pilotami programuje się na zasadzie wciśnięcia jakiegoś guziczka w centralce i odczekaniu powiedzmy iluś tam sekund. Wtedy wciskasz pilot i centralka zapamiętuje pilot.
Najprościej to zdobądź oznaczenia lub model swoje centralki i poszukaj do niej instrukcji lub nawet na allegro kogoś poproś. Może odezwie się jakiś dobry człowiek. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Dobermannn
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 04-06-2010, 22:52
|
|
|
no właśnie co to za alarm ??? Generalnie fabrycznie dodane piloty powinny być już wprogramowane. Jeżeli tak się nie stało trzeba je wprogramować.
Może i trochę banalne ale czy sprawdziłeś baterię w drugim pilocie ??? (a nóż widelec się rozładowała) |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|