|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Klejenie tapicerki |
Autor |
Wiadomość |
doolek
|
Wysłany: 23-06-2005, 17:25 Klejenie tapicerki
|
|
|
Moze mi ktos polecic dobry klej do klejenia tapicerki. Mam tu na mysli w szczegolnosci to czarna okleine ktora zaraz jest przy szybie w drzwiach (skoropodobna). |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 23-06-2005, 20:34
|
|
|
nie wiem czy taki dobry, ale ja czasami do różnychtakich różności używałem klejów UHU do podklejenia tego i oewgo. UHU są różne rodzaje, w zal jaki chcesz kolor/przezrozczysty i do czego używasz, tzn co z czym łączysz.... schnęły dość szybko, przy czystych i dobrze dociśniętych na trochę powierzchniach - po sklejeniu OK...
są też kleje BISON (czy Bison Kit ?)... też czasami dobre... chodzi Ci o te czarne plastiki? To skóropodobne to tworzywa sztuczne... UHU powinien dobrze trzymać jk dobrze pokleisz.... są pewno lepsze i tańsze kleje, ten UHU to klej niby domowego użytku, niby uniwersalny, ale mi w autku niejedno dobrze skleił... |
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 23-06-2005, 21:22
|
|
|
A ja uzywalem silikonu do klejenia szyb (w domach) - taki bialy Dobrze trzyma..... |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
doolek
|
Wysłany: 29-06-2005, 19:32
|
|
|
Do klejenia tej dermy uzyłem budaprenu (stary klej ale nadal dobry - poleciła mi go moja babcia, która użwya go juz chyba od 40 lat ). Klej trzeba rozprowadzić dokładnie i równomiernie na obydwu materiałach, następnie poczekać chwile i skleic naciagajac rownoczesnie derme. Później użyłem spinaczy aby derma nie odchodzila podczas gdy klej shcnie. Efekt jest bardzo dobry. Miałem problem po założeniu całej tapicerki z jej niedokładnym trzymaniem. Okazało się że trzeba wymienić wszystkie spinki (takie białe). Podczas ściągania tapicerki często zrywają się takie czarne tulejki w które wpina się spinki wspomniane wczesniej. Ten problem rozwiązałem kupujac troche szersze spinki. Efekt jest bardzo dobry. Aby uzsykać jeszcze lepsze trzymanie tapicerki mam zamiar użyć podkładek pod rączki które następnie przykreca sie do drzwi - sprawdzałem czy to coś da i musze powiedziec ze zdaje to egzamin. |
|
|
|
|
Gloup
witamy nowego
|
Wysłany: 01-07-2005, 20:51
|
|
|
Do klejenia tej skaji na drzwiach użłem butaprenu i trzyma. Dobrze jest mieć pod ręką w czasie klejenia spinacze do bielizny, tak z 15 sztuk do przytrzymania napiętego materiału. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|