|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Szyberdach |
Autor |
Wiadomość |
EGON:
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 03-04-2007, 20:40 Szyberdach
|
|
|
sprawa dotyczy delty ale pewno w tipo jest taki sam
niedziała mi wogóle dzis rozkreciłem pomiezyłem i prąd nie dochodzi wogóle to silnika wyjołem przekaznik i zauwżyłem ze z silnika wychodzą po 2 kable na strone podłączyłem na krótko i szber sie otworzył podłączyłem pod 2 strone i cisza poruszłem kablami i zaczeły sie iskry prawdopodobnie kabel jest przepalony przy samym silniczku moje pytanie brzmi czy da sie te silniczek rozkrecić ?? i jak go wyjąć odkręciłem śrubki ale niechciał wyjść , i czy można dokupić sam przeakznik bo jest uwalony chyba |
_________________ LANCIA Kappa 2.0 20V www.egonrally.prv.pl |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 05-04-2007, 19:56
|
|
|
Sam przekaźnik możesz dokupić. Nawet uniwersalne są w sklepach moto.
Co do silnika, to dokładnie nie wiem, nie umię powiedzieć. Trzeba by to rozebrać na części pierwsze, jak będziesz miał silnik w ręku to wtedy może dojdziesz do jakiegoś konstruktywnego wniosku. Czasami silniki są skrecane na śruby, czasami mają tylko blaszki zaginane w jednym z końcy. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
EGON:
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 06-04-2007, 08:37
|
|
|
miszko napisał/a: | Sam przekaźnik możesz dokupić. Nawet uniwersalne są w sklepach moto.
Co do silnika, to dokładnie nie wiem, nie umię powiedzieć. Trzeba by to rozebrać na części pierwsze, jak będziesz miał silnik w ręku to wtedy może dojdziesz do jakiegoś konstruktywnego wniosku. Czasami silniki są skrecane na śruby, czasami mają tylko blaszki zaginane w jednym z końcy. |
a jak wyjąć silnik bo odkreciłem srubki i niechciał wyjśc niestety on ma jakies linki podłączone czy jest na wieloklinie ?? |
_________________ LANCIA Kappa 2.0 20V www.egonrally.prv.pl |
|
|
|
|
ViNYL
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 20-04-2007, 13:46
|
|
|
Witam.
EGON napisał/a: | a jak wyjąć silnik bo odkreciłem srubki i niechciał wyjśc niestety |
U mnie po odkręceniu trzech śrub silnik wypadł sam Spróbuj nim trochę poruszać i powinien wyjść.
Natomiast ja z kolei mam problem z dostaniem się do tego przekaźnika i reszty instalacji od szyberdachu. Jak wyjąć tą czarną skrzyneczkę z przekaźnikami? Chcę zamontować jakąś automatykę domykania szyberdachu a nie mogę się tam dostać. Po wyjęciu silnika widać ją ale nie chce się ruszyć |
_________________ pozdrawiam, vinyl
Tipo 1.6i.e. '92 / LPG BRC
N 51º13'44.91'' / E 22º35'17.58'' |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|