|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Brak kierunkowskazu bocznego prawego |
Autor |
Wiadomość |
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 09-07-2006, 12:29 Brak kierunkowskazu bocznego prawego
|
|
|
Dzisiaj robilem porzadki z autkiem wymienilem ostatnia poduszke silnika ta tylna :-)
I hmmm myslalem ze mam spalona zarowke w prawym bocznym kierunku ( ten po stronie pasazera:P) ale nie zamienilem z druga strona i zarowka jest OK
Gdzie cos moze nie kontaktowac?
Na szybciora sprawdzilem kable niema napiecia na kostce wogole, tyle co zdaryzlem zauwazyc to ze kabel leci w podszybiu do lewej strony tam wchodzi w wiazke i znika do komory:/,
Wyjalem przekaznik od swiatel ale to tez nie pomoglo.
Mogl sie gdzies kabel przetrzec?
Skrzynki bezpiecznikow nie zdejmowalem i nie patrzylem jak to z tylu wyglada moze tam tkwi problem ?
A jakby tak pociagnac instalke do kierunku na nowo albo od innego kierunka zmostkowac?
Jakos tak nie bawi mnie jazda bez kierunkowskazu :/ |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 09-07-2006, 12:36
|
|
|
Rozbierz ten plastik przy pdoszybiu. I zobacz czy tam gdzies nie idzie, bo jakos mi sie tak zdawało.
A jak bys ciagnal nowa isntalacje, to w sumie mozesz pociagnac od prawego przedniego kierunku. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 09-07-2006, 16:10
|
|
|
Owszem instalacja idzie w podszybiu :-)
Rozebralem ruszylem z miernikiem i co sie okazalo...
Zalalo go gdzies kiedys i sobie korodowal i kurcza przepalil sie styk na pierwszej kostce czarnej, bo jest jeszcze biala w ktorej siedzi zarowka.
Kilkanascie minut roboty i obydwa migacze maja poprawione styki i dzialaja jak nalezy :-)
Przy okazji wyczailem ze prawy przeciwmgielny nieswieci przyczyna byl niekontakt zarowki, zasniedziale styki, przeczyscielm papierem sciernym i jest juz jak nalezy ;-) |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 10-07-2006, 11:44
|
|
|
Mi nie działał sprawdziłem i okazało sie ze przewody były do du......y
Wymieniłem je i jest ok |
_________________ Tipo 1.6ie DGT bez LPG --- Już należy do TempraWG
LPG - dobry do zapalniczek |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|