|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
problem z tylnym hamulcem |
Autor |
Wiadomość |
lukasz p.
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 21-05-2011, 20:10 problem z tylnym hamulcem
|
|
|
zacznę od początku ,pare dni temu kupiłem drugiego tipka za przysłowiową złotówkę , jest to 1.7 d ,kiedy wróciłem do domu , z tylnego koła szły dymy,wiec rozebrałem bęben ,szczęki sie rozsypały ,diagnoza -zapieczony cylinderek,a dodam ze tipek to przynajmniej z dwie wiosenki nie smigany ,dzisiaj wymiana cylinderka i szczęk ,potem odpowietrzanie wyniku którego pękł z przodu przewód miedziany ,bo ojciec cisną na pedał a on nie wpadał, a z odpowietrznika ledwo trochę płynu wypłynęło ,dodam ze pedał hamulca cały czas jest twardy,nawet na zapalonym silniku,potem sie okazało ze jak trochę pohamuje to chyta bęben ,jak odpowietrznik odkręcę to puszcza,i dotyczy to tylko jednego koła ,reszta hamuje i da sie odpowietrzyć ,podejrzewam ze przewód pod autem jest już zgnity jak ten z przodu i może go przytkało[nie puszcza płynu],ale moge sie mylić ,wiec proszę o pomoc ,bo juz raz nie trafiłem |
|
|
|
|
dziura
Pomógł: 19 razy Wiek: 45 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 960 Skąd: Chorzów/Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 21-05-2011, 20:26
|
|
|
lukasz p., zmieniłeś tylko jeden cylinderek czy obydwa |
_________________ TIPO 2.0 16V-sprzedany
Galant 2.5 V6 Sport Edition |
|
|
|
|
kamilsitek1983
Pomógł: 13 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Mar 2006 Posty: 757 Skąd: sanok
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 21-05-2011, 21:12
|
|
|
wymień węzyk gumowy,po prostu rozwarstwił sie ze starosci. |
_________________ aktualnie 406 kombi 2.0 16v+lpg |
|
|
|
|
lukasz p.
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 22-05-2011, 06:45
|
|
|
dziura napisał/a: | lukasz p., zmieniłeś tylko jeden cylinderek czy obydwa | tylko ten jeden ,bo drugi jest dobry odpowietrzył sie, nie leje i nie chyta bębna,wiec chwilowo dałem sobie z nim spokój |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|