|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tempra po wymianach dalej szaleje ;/ |
Autor |
Wiadomość |
vinyloox
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 10-01-2011, 13:55 Tempra po wymianach dalej szaleje ;/
|
|
|
Witam, na poczatku powiem co nastepuje.....
Samochod stal w garazu od 2 dni i dzis go odpalilem na ssaniu pochodzil chwile i jak wskazowka temp. lekko podskoczyla ssanie wylaczylem ...Zauwazylem jednak po dluzszej jezdzie(temp. w okolicach 90st.) np gdy wyjezdzam ze skrzyzowania to samochod jakby sie dusil traci i podnosi obroty az po chwili jest juz po problemie... i tu moze bym sie nie denerwowal tyle ze w okresie 2 miesiecy wstecz wymienione zostaly:
-pompa paliwa
-przewody od podcisnienia
-przewody od paliwa
-filtr paliwa
-filtr oleju
-szczotkotrzymacz w alternatorze
w planach jest termostat-czy jesli to wina termostatu wystarczy do wymiany wlozyc za atrape chlodnicy kawalek tektury(rada mechanika)??
moze ktos z was mial podobny przypadek? jest to tempra 1.6 silnik z 91-93r na gazniku a i bez LPG |
|
|
|
|
kaminkrz
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 11 Sie 2010 Posty: 547 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 10-01-2011, 15:03
|
|
|
Myślę, że termostat nie ma z tym nic wspólnego - może filtr powietrza, albo osławiony już problem z masą. |
_________________ Zapraszam na forum:
http://forum-laptopy.info.pl/index.php |
|
|
|
|
vinyloox
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 10-01-2011, 15:15
|
|
|
z wymiana filtra powietrza dam sobie rade (choc chyba to nie to byl czyszczony)
jesli chodzi o mase... od czego zaczac? czy lepiej oddac auto do fachowca? |
|
|
|
|
kaminkrz
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 11 Sie 2010 Posty: 547 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 10-01-2011, 16:27
|
|
|
Z wymianą na pewno sobie poradzisz - to tylko trzy wkręty, wyjmujesz stary i dajesz nowy - nie ma sensu czyścić.
Co do masy, to poszukaj na forum - jest trochę na ten temat i nie ma co angażować w to fachowca. |
_________________ Zapraszam na forum:
http://forum-laptopy.info.pl/index.php |
|
|
|
|
Karol
Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 10 Lis 2006 Posty: 104 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 10-01-2011, 18:48
|
|
|
Umnie podobnie było i był to filtr powietrza a dokładnie umieszczony w środku bimetal, który steruje dopływem ciepłego i zimnego powietrza. Prawdopodobnie ci się zapiekł. Ja go całego usunełem na LPG i zasłoniłem jeden dopływ powietrza i chodzi jak rakieta. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|