|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[tipo 1,6 DGT 91r] Pasek rozrzadu ?! |
Autor |
Wiadomość |
osk4req
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 23-07-2008, 21:28 [tipo 1,6 DGT 91r] Pasek rozrzadu ?!
|
|
|
Witam, strzelil mi napinacz paska rozrzadu,
potrzebuje pomocy w ustawieniu go... Na dolnym kole jest punkt zaznaczony w jakiej pozycji powinien byc ustawiony? na gornym kole nigdzie nie widze punktu ani nie wiem jak ma byc ustawiony... :/ Pomocy! moze jakis schemat?:P
i 2gie pytanie, czy jak pasek puscil to tloki nie uderzaly w zawory i nie pokrzywily ich ?
Tipo 1,6 DGT 91r
Prosze o szybka pomoc |
|
|
|
|
yagi2
Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 04 Gru 2007 Posty: 120 Skąd: Wrocław/Lubin
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 23-07-2008, 21:42
|
|
|
Raczej bez zdjęcia pokrywy od głowicy nie zobaczysz,czy coś się nie pokrzywiło.Siliniki w T/T raczej nie są bezkolizyjne,więc jeśli miałeś szczęście i nie próbowałeś odpalać auta po zerwaniu,to może byc wszystko OK:) Mi jak w Leonie ojca zacięło się łożysko od paska rozrządu,to niestety,wałek,głowica itp. do wymiany były.Oby Ciebie to nie czekało,bo w Twoim przypadku raczej bardziej opłacalne by było kupienie nowego silinika. |
_________________ TIPOllot,1.4i.e+LPG BRC Just Junior |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 24-07-2008, 07:35
|
|
|
yagi2 napisał/a: | bez zdjęcia pokrywy od głowicy nie zobaczysz |
To też nie da 100% pewności, dopiero po zdjeciu głowicy można cokolwiek powiedzieć. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
osk4req
|
Wysłany: 24-07-2008, 22:24
|
|
|
ehh zobaczymy, powiedzcie mi tylko, jak ustawic kola na punktach jesli mozecie |
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|