Wysłany: 23-10-2010, 12:57 Tuning prędkościomierza Fiat Tipo!!! WIDEO
Oto moja wersja przyspieszenie do 100 km / h.
(Fiat Tipo1994 2,0L 8V 115Hp automatyczną skrzynią biegów)
Film nagrany na LG KU990, AVI 400x240. edycji programu "Edit Studio6"
automat parę ładnych sekund zjada... Pękała ci szyba dalej przy takiej prędkości?:P Jak byś wycieraczki załączył to by pewnie wypadła...
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 933 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 23-10-2010, 23:46
ciechu napisał/a:
pisario, trzeba brać poprawkę na to, że to automat, ale i tak trochę mozolnie mu to idzie pewnie z LPG
Wiem wiem, ale na filmiku nie slychac zeby az tak strasznie wolno te biegi sie zmienialy.. dziwne. W kazdym razie mi wychodzi kolo 11-12sek ;P az sprawdzilem dzis i zgodnie z programem na telefon o nazwie bodaj GTX (progs laczy sie z GPS i na jego podstawie mierzy przyspieszenie do 100 Udalo mi sie raz 11,59sek no i poprostu bomba
_________________ A pamietasz jak mowiles ze nigdy nie kupisz...
PEUGEOT???
pisario, to trochę dziwne jak dla 1.4. Wręcz mało prawdopodobne. Raczej błąd w programie Bo nawet fabryczna tyle nie wyciśnie, a już tym bardziej wg GPS (prędzej wg prędkościomierza, ale i o to byłoby trudno). Moja poczciwa 86-cio konna Temperka w stanie idealnym wyciskała od 0 do 100km/h w 13 sekund. Na Pb.
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 933 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 23-10-2010, 23:55
heh wiem wiem to bardziej na zasadzie zartu umiescilem. Gps nie jest tak dokladny tymbardziej w telefonie, ale z tego co probowalismy z kumplami mierzyc to takie nie wiecej niz 14 sek robi 78km. Tipo jednak lzejsze niz Tempra
_________________ A pamietasz jak mowiles ze nigdy nie kupisz...
PEUGEOT???
Warto spojrzeć na podobne filmy wideo "TTT" (made in POLAND )!!!...
Następnie można sporządzić harmonogram teledyski ...
Ja osobiście daje butelkę brandy zwycięzca!
Skompanovatsya, wystarczy wymyślić zasady opracowania harmonogramu uczestników "Video Competition".
Myślę, że ciekawy pomysl ....
Wyślij koledze Raku bo wygrał z miejsca... (raku pamiętaj jak dostaniesz butelke że to ja cie poparłem )
2.0 powinno robić coś koło 10-11 s. ale to i tak w warunkach "domowych" ciężko zmierzyć, mi według gps kiedyś dobiło do 100 w 10.4 s, ale ile w tym prawdy to nie wiem....
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 24-10-2010, 09:55
Bdm, dokładnie Raku jest teraz tu posiadaczem najszybszego TT
SoDoMoRa, to nie jest ciekawy pomysł, bo te autka mają już swoje lata. Chcesz to sobie rób takie konkursy z BMW
mi się wydaje, że kolega SoDoMoRa, za bardzo się napalił na swoje wyniki i od razu konkursy chce robić, teraz pewno jak zobaczy że ten jego wynik jest dośc słaby to mu się odechce
A co do samego tuningu - tematu, to mi osobiście podoba się seria
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
Wysłany: 24-10-2010, 14:03
SoDoMoRa, co on tak wyje? Niestety, jak piszą koledzy, za szybki to on nie jest jak na 2.0. A tuning to jest peknięta szyba, czy dodatkowy prędkościomierz?
ciekawe ile moje autko wyciągnie za bardzo nie ma gdzie sprawdzić no i przy obrotach 5-6 tyś, może być głośno, bo powoli sypie się końcowy tłumik, lecz nie jest tragicznie, ale przy tych obrotach to kto wie ... a i jakie spalanie musi być
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.