|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Po rozgrzaniu jest mułowaty |
Autor |
Wiadomość |
angelo20
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 16-07-2006, 10:17 Po rozgrzaniu jest mułowaty
|
|
|
Witam ,mój Tipek jak sie rozgrzeje to staje sie bardziej mułowaty niż na zimno ? Czy ktoś miał podobnie ?
Druga sprawa - czujnik temp zassysanego powietrza - czy jak na rozgrzanym silniku wyciągne "wtyczke" to powinno sie coś dziac ? Bo kompletnie niema różnicy.
Dzieki za pomoc . Silnik 1,4 i.e. |
|
|
|
|
Młody
Pomógł: 40 razy Wiek: 44 Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 1580 Skąd: Gilowice
|
Wysłany: 17-07-2006, 21:23
|
|
|
Też miałem podobny problem, że jak silnik się rozgrzał i w komorze silnika zrobiło się gorąco mój Tipek tracił moc ale znalazłem na to rozwiązanie. Do oryginalnej obudowy filtra powietrza doprowadziłem rurę która jest puszczona do samego zderzaka i zbiera teraz zimne powietrze. Maksymalna temperatura powietrza na dolocie to 40*C a jeżeli jest więcej to silnik traci na mocy.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 15-08-2006, 16:23
|
|
|
ja w gaźniczku też rurkę ciągłem próbnie tandetną do filtra gdzieś z dołu zderzaka a tak na stałe to chyba coś też zostawię, bo jakby ciut,ciut lepiej jeździ na LPG jak ciągle wlatuje gęstsze, zimniejsze powietrze... |
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 20-08-2006, 09:03
|
|
|
Ja u siebie zamknełem całkowicie dolot ciepłego powietrza
A rure do filtra mam doprowadzoną do przedniego grila obok lampy |
_________________ Tipo 1.6ie DGT bez LPG --- Już należy do TempraWG
LPG - dobry do zapalniczek |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 20-08-2006, 11:43
|
|
|
Ja puściłem rurę od zimnego powietrza w okolice prawego błotnika,za amortyzator.Różniaca jest a w tym miejscu nie dmucha zbytnio więc nie mam problemu z obrotami na gazie.Dolot ciepłego powietrza też mam całkiem zablokowany. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|