|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Woń paliwa w aucie |
Autor |
Wiadomość |
bluber77
witamy nowego
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 07-08-2006, 21:11 Woń paliwa w aucie
|
|
|
Witam mam taki problem strasznie śmierdzi mi paliwem w aucie a kiedy włacze nawiew to jeszcze bardziej prawdopodobnie w aparacie zaplonowym jest jakis uszczelniacz i to on mogl pojsc czy to mozliwe a moze jakas inna przyczyna mam tempre 1.6 na mono wtrysku rocznik 91 |
|
|
|
|
Jarek38
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 550 Skąd: Mińsk Mazowiecki
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 08-08-2006, 06:24
|
|
|
Przede wszystkim sprawdź czy masz szczelne przewody paliwowe.
Z tego co wiem jak puszcza uszczelniacz w aparacie zapłonowym to wylewa się tamtędy olej, a nie paliwo (mam inny silnik więc mogę się mylić ale nie sądzę). |
_________________ Tempra 2.0 ie 8V + LPG |
|
|
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 08-08-2006, 08:44
|
|
|
Ja wymieniłem u siebie cały układ paliwowy. Filtr przewody itp, itd. Niejest to wielki wydatek lecz jak zobaczyłem w jakim są stanie przewody to nawet sie cieszyłem ze wziełem sie za tą robote |
_________________ Tipo 1.6ie DGT bez LPG --- Już należy do TempraWG
LPG - dobry do zapalniczek |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 13-08-2006, 23:37
|
|
|
a jesteś pewien że czystym paliwem a spalinami niedopalonymi?
bo możesz w wydechu na łączeniach mieć uszkodz/wydmuchaną uszczelkę czy łączenia ...
a jak czystym paliwkiem cały czas to przewody pooglądaj, raz mi się też zdarzyło tak... wtedy czuć było ogromnie benzyną |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|