|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
wymieniłem skrzynię biegów i..... |
Autor |
Wiadomość |
solidboy
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 24 Lis 2008 Posty: 321 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 03-06-2009, 09:31 wymieniłem skrzynię biegów i.....
|
|
|
Jak już pewnie niektórzy z Was wiedzą Wymieniłem w moim złomie skrzynie biegów oraz poduszkę bo poszło łozysko.Myslalem, że po tym zabiegu przynajmniej 3 nie będzie wypadać a i biegi będa wchodzić precyzyjniej.Wiem, że mam wodziki ze starej skrzyni.Co mam zrobić żeby to troche normalniej chodziło? Wymienić wodziki? Kiedyś coś tu czytałem, że tam jest jakiś sierżant czy coś który jest za to odpowiedzialny. Doradzcie |
_________________ była:Tempra 1.6 i.e SX lpg'92
była:Tempra 1.6 i.e SX Top Class benzyna '92
była:Marea Weekend 1.6 16V benzyna '97
była: Marea 1.6 16V benzyna'97
była: Marea 1.6 16V benzyna+lpg'01
jest: Marea 1.8 16V benzyna '99
|
|
|
|
|
balwanekbuli
Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 176 Skąd: Siemianowice Śląskie
|
Wysłany: 03-06-2009, 20:59
|
|
|
solidboy, jeżeli masz luzy na wodzikach i sierżancie to mogą ci się dziać cuda z biegami. Po prostu lewarkiem wrzycasz bieg a że wypada bo pewnie masz na tyle duży luz, że nie dociągasz juz wodzików w skrzyni biegów.
Gdzieś tu czytałem post o regeneracji tych łaczników. Jak wymieniłeś skrzynie to to moze być jedyna przyczyna |
_________________ Fiat Tempra 1,6 B+G 1993 wersja podstawowa
Ford Mondeo 1,8 16V B+G ver. GHIA |
|
|
|
|
tomi.33
|
Wysłany: 24-10-2009, 16:47
|
|
|
witam mam podobny problem z biegam do tego bardzo ciężko zaczęła chdzic a żeby znaleźć luz trzeba się troszkę pomęczyć możne ktoś wie co może być (olej jest,autko stało ok 1 miesiąca) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|