|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
szarpanie na zimnym silniku |
Autor |
Wiadomość |
tomsons
|
Wysłany: 04-12-2005, 00:25 szarpanie na zimnym silniku
|
|
|
hej ,fura jak odpale na zimnym silniku szarpie mi najbardziej na 2biegu ale wcale nie dodaje duzo gazu wrecz odwrotnie minimalnie a ten i tak szarpie jakby mial zaraz zgasnac ,nie wiem czy to jest normalne czy cos sie popsulo? ](*,)
dodam ze szarpie nawet jak ssanie jest właczone
mam 1.4 na gazniku |
_________________ brak podpisu <------ |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 06-12-2005, 21:35
|
|
|
hmm... może coś się dławi, zasyfiony gaźnik gdzieś czy jego jakaś część/ustrojstwo, szczególnie dysza od wolnych obrotów i jej okolice, o ile wiem druga gardziej odpala się jak większa moc jest potrzebna (może się mylę), przy mniejszej ta od wolnych ma wpływ.
Masz LPG? czy tylko bezn? efekty idento na obu jeśli LPG?
a może masz np w skrzyni jakiś baaardzo stary olej do D lub praiwe brak :-) bo np przez półoś czy inne typowe nieszczelności po latach wyciekło? napisz coś więcej..... co jeszcze zauważasz..... |
|
|
tomsons
|
Wysłany: 06-12-2005, 23:00
|
|
|
hej, lpg nie mam ,jezdze na benzynie tylko , oleju w skrzyni wogole nie sprawdzalem
myslalem ze moze to byc wina za niskich obrotow ,bo mam ustawione bardzo niskie
pozatym mam po paru dniach jak auto stoi na parkingu straszne problemu z uruchomieniem silnika ,musze go kręcic chyba ze 3min |
_________________ brak podpisu <------ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|