|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
problem z tylnia wycieraczką |
Autor |
Wiadomość |
lisvegas
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 20-12-2006, 16:19 problem z tylnia wycieraczką
|
|
|
Witam jestem nowy na forum kilka dni temu zakupiłem sobie tipo 1.8GT lecz mam problem z wycieraczkami z przodu scinaja sie ale juz odszukałem sobie na forum co i jak należy zrobić żeby wszystko grało ale nic nie moge znaleźć na temat tylnej mam taki problem że gdy włącze tylna wycieraczka tzn jeden cykl pracy wycieraczka robi tylko ćwierć obrotu żeby ona przeszła tam i s powrotem muszę przekręcić włącznik 4 razy jest to troche żenujące a gdy włacze spryskiwacz chodzi normalnie lecz na koncu sie scina i zostaje w połowie szyby prosze poradzcie mi co to może być ? |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 20-12-2006, 19:33
|
|
|
przeczyść może styki w na złączu do wycieraczki, masz jakiś problem z podtrzymaniem prądu...też było już u nas na ten temat |
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 20-12-2006, 23:26
|
|
|
sprawdź najpierw takie niby nic ale czy silniczek wycieraczek ma mase czyli sprawdź stan wiązki kabli biegnących przy tylniej kalpie. jak wszystko ok to wymien przekaźnik wycieraczek (11zł). jak nadla bedzie lipa to wyjnij silniczek, rozkręć, przeczyść i nasmaruj. piowinno pomóc. |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 21-12-2006, 14:32
|
|
|
W tym moim 1,6 co miałem, problem był też taki robiłem wszystko co pisze przedmówca. No jedno sie zgadza. Wiązka przewodów która wychodzi z budy do klapy była padnięta. |
_________________ Tipo 1.6ie DGT bez LPG --- Już należy do TempraWG
LPG - dobry do zapalniczek |
|
|
|
|
tad42
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 21-02-2007, 00:06
|
|
|
moim Tipofiacie przestala dzialac tylna wycieraczka i swiatla oswietlajace tablice rejestracyjna, tzn. te swiatla swieca przy wlaczonym zaplonie, ale jak sa wylaczone swiatla pozycyjne, przy okazji jeszcze dochodzi dziwny pisk z tyłu, jak wlacze swiatla pisk sie konczy,ale przestaja tez swiecic swiatla tablicy rejestracyjnej. Czy ktos mial do czynienia z takimi czarami? |
_________________ tp |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 22-02-2007, 18:03
|
|
|
tad42, sprawdź stan wiązki kabli idących od dachu do klapy tylniej. szczególnie masa (czarny kabel). a z tym piskiem to nie wiem może myszka |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
gawor06
Pomógł: 8 razy Wiek: 33 Dołączył: 15 Paź 2006 Posty: 517 Skąd: Łód Polesie
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 22-02-2007, 19:49
|
|
|
sprawdz wiazki kabli tak jak przedmowcy mowia ale jesli to nie pomoze to moze wyjmij silniczek przeczysc i nasmaruj dobrze i powinno byc oki... |
_________________ FIAT TIPO 1.6 DOHC + LPG
Škoda Favorit 135L 91r igła
|
|
|
|
|
tad42
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 22-02-2007, 21:01
|
|
|
Dzieki koledzy za podpowiedzi. Kabelki pobieżnie sprawdzilem i niczego nie stwierdzilem, wycieraczka jak nie chodzila,tak nie chodzi, ale martwi mnie oswietlenie tablicy rejestracyjnej i ten dziwny pisk przy włączonym zaplonie i wylaczonych swiatlach. Reasumujac we wtorek autko jedzie do elektryka na dokladny przerglad instalacji. Jak elektryk cos wskora, to odpowiem Wam na forum. Teraz znow wrocila zima, autko pod blokiem,wiec brakuje motywacji do jakichkolwiek eksperymentów...pozdrawiam i zycze szybkiego wiosennego pomykania (oby bez dziur pozimowych)
** Dodano: 23-02-2007, 21:44 **
Dzis kolejna niespodzianka do kompletu. Jade sobie z Ostrowa Wlkp. po ciemku, zapalam swiatla drogowe, a tu ciemnosc widze... wlaczylem mijania, te na szczescie wrocily... Chyba jakies zwarcie,bo innej przyczyny nie jarze...
** Dodano: 28-02-2007, 21:32 **
Juz jest wszystko dobrze, bylem u elektryka, ktory wymienil przekaznik dlugich oraz powymienial popekane kabelki, ktore ida do tylnej klapy. Wrocily wszystkie funkcje zyciowe mojego tipofiata z czego jestem bardzo zadowolony, czego i Wam zycze:) |
_________________ tp |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|