|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wymiary półosi napędowych |
Autor |
Wiadomość |
Juruś
witamy nowego
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 08-10-2006, 09:05 Wymiary półosi napędowych
|
|
|
Witam wszystkich !!!!!
Czy istnieje możliwość zmiany półosi wersji 1.6 na 2.0. Pomijam konieczność wymiany przegubów i zwrotnic. Chodzi mi o to czy półosie od wersji 2.0 będą pasować do silnika 1.6. Czy mają te same wymiary. Wiadomo, że skrzynia w wersji 2.0 jest inna niż w 1.6. Posiadam literaturę odnośnie naprawy Tipo/Tempry, ale w niej nic nie znalazłem. Proszę o wskazówki i radę. Z góry dziękuje za wszelki informacje
Pozdrawiam
Juruś |
|
|
|
|
schab
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 13 Paź 2006 Posty: 616 Skąd: Radziszów k. Krakowa
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 17-10-2006, 07:17
|
|
|
Pierwsze i podstawowe pytanie : jaki masz silnik 1,6 ? Jedno- , czy dwuwałkowy ?
Przy obu są różne skrzynie . Skrzynia od dwuwałkowca jest co prawda ta sama ( choć ma inne przełożenia ) , co przy 2,0 , ale z kolei różnią się piasty . A jeszcze żeby było śmieszniej - różne są przeguby ( i półosie ) - w zależności od tego czy auto ma ABS , czy nie ... |
|
|
|
|
Juruś
witamy nowego
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 29-10-2006, 13:54
|
|
|
Witam !!!!!!
Dzięki za odpowiedź. Mam 1.6 jednowałkowy z ABS-em. Sprawa się komplikuję ???
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|