Wysłany: 16-09-2013, 16:12 kolejny przedstawiciel polskiej motoryzacji;)
Witam, chciałem sie pochwalić moim wczorajszym zakupem, nabyem maluszka z 2000r, z szyberdachem, radiem gosnikami, rocznym akumulatorem, kierownicą monte carlo za jedyne 385 złociszy;)
Maluch wymaga poswiecenia czasu, kilka oznak korozji, progi do wymiany, wyciek z silnika. Nie wierzyłem ze jeszcze uda sie za tak małe pieniądze kupić kaszlaka w takim stanie, osobiscie jestem bardzo zadowolony z wczorajszej jazdy, zawieszenie jest na 4+, hamulce tylko na 2, sciaga przy hamowaniu, ale nie ma sie co dziwic w końcu stał rok w garazu, wszystko jest do ogarniecia samemu, zdjecia wstawie jak bede miał mozliwosc je zrobić ponieważ moja narzeczona mi go zabrała i jeździ do pracy.
pozdrawiam i bede czekał na opinie jak wstawie fotki
_________________ Kowalski, Było Tipo 1.4, VW golf II 1.8 Polonez Caro 1.6 GLE, Fiat 126p el 2000r, Audi a4 b5 1.8 benzyna 125qni;P VW vento 1.8 90HP 94rok, obecnie żona ujeżdza honde accord 6 usa 3.0v6
suma dziwna bo babka miała dostac na złomie 350, radio i głosniki wyceniła na 50zł i utargowałem na cwiartke i przepitke, to nie nbyła aukcja, stał u sąsiadki mojej narzeczonej, na poczatku cena była 2000zł potem 500 ale sie nie sprzedał no i poszedł po cenie złomu
** Dodano: 20-09-2013, 20:42 **
w srode przejrzałem hamulce i zawieszenie, okazało sie ze luz jes tylko na łożyskach przednich piast, albo je dokręce albo wymienie na nowe bo to mały koszt, szczeki i bębny widac ze dosc swierze, wystarczyło tylko nasmarowac pastą tłoczki cylinderków i jest git, dzisiaj maluszek dostał swierzy przegląd który przeszedł bez problemu, niestety fotek dalej brak bo moja dama sie nie moze do tego zabrac a ja nie mam czasu, moze w niedziele uda sie cos dodać
** Dodano: 22-09-2013, 09:40 **
jak wszedłem dzisiaj na forum i zobaczyłem że kolegi Grabarza juz nie ma z nami to az mi sie cos zrobiło.......
wstawiam obiecane fotki
_________________ Kowalski, Było Tipo 1.4, VW golf II 1.8 Polonez Caro 1.6 GLE, Fiat 126p el 2000r, Audi a4 b5 1.8 benzyna 125qni;P VW vento 1.8 90HP 94rok, obecnie żona ujeżdza honde accord 6 usa 3.0v6
wczoraj maluszek dostał noweuszczelki gażnika, pokrywy zaworów oraz swieczki NGK
udało mi sie tez pomalować fegi na biało, na razie po 2 sztuki do poloneza i maluszka, musze je uzbroic wywazyc i załozyc, jak to zrobie wstawie fotki
Miałem Eleganta kilkanaście lat temu i wspominam z sentymentem.
Ale już jazdy w dzisiejszych czasach sobie nim nie wyobrażam
To, że jest niewygodny to delikatne określenie
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
z szybami nie ma problemów bo jest dmuchawa czy nie wygodny??? w rozkładanych fotelach nie jest żle, jedno mnie denerwuje, usmiechy ludzi na widok młodego człowieka w malczanie, nie wiem czy sie smieją ze mnie czy to usmiech radosci ze ktos jeszcze kaszlakiem mknie przez miasto
bede sie za to smarzył w piekle ale przyspieszyłem zapłon, bo wyprzedzenie nie miało nawet wartosci 5 stopni, przez co maluch słabo jechał i strzelał w wydech w kazdym zakresie obrotów, przez to tez sporawo palił jak na malca ok 7l/100km, jak bedzie po przestawieniu sie okaze w niedługim czasie, pozdrawiam
dzisiaj nabyłem tez drugiego maluszka tez el z 94roku, głownie z przeznaczeniem na podzespoły do czerwonego no i do małych wirazy po bezdrozach i lasach, ma on załozony nowy wydech, amortyzatory bak paliwa, podłoga zrobiona od podstaw, jednak nadwozie nie jest w dobrym stanie, na dzien dzisiejszy jeszcze nie wiem co z nim dokładnie zrobie, jest kilka opcji:
-wyrejestrowac i zrobic pług do odsniezania
-zrobic na nim rost tuning
-podrobic i ewentualnie sprzedac, jednak eleganty nie cieszą sie zbyt duzym zaufaniem i sentymentem wsród fanów tej marki
** Dodano: 03-08-2014, 15:26 **
chciałem sie pochwalic efektem moich kilkudziesieciu godzin pracy nad silnikiem malca, małym nakładem finansowym, i wyszło takie coś: silnik po lekkich modyfikacjach czyli planowanie głowicy 2mm, polerowane zawory, zgrane kanały wydecgowe z kolankami, zmodyfikowana lekko komora spalania, polerowany gaźnik, nawiercona puszka filtra powietrza, lekkie koło zamachowe (3.7kg) wydech z poprzedniego silnika nie wiem dokładnie jaka to firma ale na bank jest tuningowany, do tego doszła nowa pompka paliwa, filtr powietrza, sklepany łańcuszek rozrządu, luzy zaworowe ustawione nieco ciaśniej niz przewiduje producent, nowy docisk sprzegła, zalany nowym olejem platinum 10w40, wisienka na torcie są wypiaskowane i pomalowane na czerwono blachy, a oto efekt i kilka fotek w grakcie prac:
wałek by sie przydał i to bardzo, na razie musze sie uporac z regulacja jego bo po nagrzabiu nie wkręca sie na obroty, niestety teraz juz ciezko znalesc dysze gaźnika zwłaszcza wieksze niz nominały, wczoraj w sklepie mi gosc powiedział ze musiałby z krakowa zamawiać a i tak nie wiadomo jakie by przyszły,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.