Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Stukanie...
Autor Wiadomość
MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 17-10-2005, 18:47   Stukanie...

Witam
No wiec pogoda coraz niefajniejsza sniegu niema a ja mam znowu jakies problem:/
Wyjechalem sobie dizisaj autkiem i zauwazylem ze przy ruszaniu na jedynce jak mu wdepne zeby wszedl na obroty 2 przy 4-4,5 tys to cos charczy po prawej stronie z przodu, dzwiek jest bardzo dziwny:/ ni to metaliczny nie skrzypienie nie ocieranie raczej taki jakis stuk czy cos :/ mama wrazenie ze to tylko przy gwaltownym ruszaniu jak ruszam jak ospaly to nic :-) a jak :evil: to jest ten smiesnzy odglos :/
Dzieje sie to oczywiscie nie za kazdym razem bo by bylo zbyt pieknie i tylko na 1 na innych biegach mozna ciagnac silnik do oporu i cisza :/

Ma ktos pomysl co to moze byc?

Wiem wiem znowu nieprecyzyjnie ale niewiem jak to opisac:/
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

Pele_Tipo 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 17-10-2005, 19:14   

jesli dzieje sie to takze przy gwaltownym hamowaniu przy malej predkosci to bardzo mozliwe ze jest to poduszka, jednak przewaznie siada najpierw ta od strony skrzyni.

Tak bylo u mnie na 2-3 tygdnie przed mini-remoncikiem (i wypadkiem) i wlasnie wtedy wyszlo ze poduszka to jest wlasciwie urwana i ze to byl wlasnie ten dzwiek, takie "trututut" na jedynce i hamowaniu.

MupiK 

Wysłany: 17-10-2005, 19:20   

Hmm przy hamowaniu tego nie zauwazylem ale tez nie hamuje super gwaltownie bo skzoda opon jutro zrobie test z naglym hamowaniem :D
No poduszki ogladalem tak z 2 tygodnie temu i nie bylyl ani super stare ani pourywane :/
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

Pele_Tipo 

Wysłany: 17-10-2005, 19:33   

no tylko wlasnie tu nie chodzi o takie hamowanie zuzywajace oponki... ew. na pograniczu zblokowania

dlatego slychac to bylo wlasnie przy malej predkosci, ok15-20kmh i gwaltowne nacisniecie na hamulec na suchej nawierzchni, tak robilem gdy chcialem nasluchac co to wlasciwie moze byc, wiedzialem jednak ze i tak nie zrobie tego wczesniej niz razem ze sprzeglem no i tak zrobilem.

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 17-10-2005, 21:23   

MupiK, a jak sie ma sprawa z sprzeglem i lozyskiem dociskowym?

MupiK 

Wysłany: 17-10-2005, 22:43   

Hmmm swoje przejechane juz ma napewno...
pedal jest dosc wysoko musze go opuscis
ale sprzegielko jeszcze lapie calkiem niezle, niema objawowo zeby sie cos slizgalo albo zle lapalo :/ testowalem na kilka mi znanych sposobow
Pozatym sprzeglo jest chyba po lewej stronie a to ciarastwo wyraznie po prawej sie gdzies tlucze

[ Dodano: 18-10-2005, 19:12 ]
Dobra male uaktualnienie
Dzisiaj porobilem testy hamowalem z malych predkosic przyspieszalem na roznych biegahc z roznych predkosci ciagnalem go do wyzszych obortow i sprawa ma sie tak

Dzwiek nie jest jednak stukanie to jest raczje cos tkaiego jakby ktos lal bardoz silny strumien wody i dostawalo sie powietrze

Objaw jest tlyko jesli z 1 ciagne go wysoko i startuje od zera i pojawia sie tka przy 3 tys obrotow moze trszke wiecej jesli np ma juz jakas predkos te 10-15 km to nawet jak wdepne na max to nic nie slcyhac:/

Jakies nowe pomysly?

[ Dodano: 19-10-2005, 15:12 ]
Heh dzisiaj przegladalem tak na szybko co tam z tej prawej strony nie tak no i rzucilo mi sie an oczy ze poduszka silnika jest na 3 srubach a 4 gdzies wcielo :/ tak mi sie wydaje bo sa symetrycznie i chyba powinna byc 4 chociaz powatpiewam ze to od tego :/
     Moneta

Chiquita 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 22-10-2005, 15:52   

U mnie też coś stuka ale ja sądze że to z zawieszenia. Gdy skręcam przy małej prędkości to słychać takie puk puk . Co to może być??

assistance

Pele_Tipo 

Wysłany: 22-10-2005, 16:15   

PRZEGUB, a nie zawieszenie :roll:

Chiquita 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 22-10-2005, 19:19   

To nie przegub on brzmi inaczej to coś jakby hmmm........ jakieś luzy tylko gdzie??nie no looz wiem że autko jest troszeczke zaniedbane i wiedziałem o tym jak je kupowałem cena mówiła sama za siebie ale ja je wyremontuje i będzie ok :D :D

assistance

Odpowiedz do tematu