|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Sterowanie AHS |
Autor |
Wiadomość |
Keray69
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 14 Wrz 2009 Posty: 349 Skąd: Ełk
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 12-08-2010, 21:38 Sterowanie AHS
|
|
|
Witam. Czy mógłby ktoś mi opisać jakie elementy sa odpowiedzialne za sterowanie nawiewami tzn z szyby na pasażera itd... Potrzebne jest mi to ponieważ chciałbym to naprawić i dokupić odpowiednie części odpowiedzialne za ta usterkę. Z góry dzięki. |
_________________ TEMPRA 1.6 S.X ie |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 13-08-2010, 13:21
|
|
|
parę tematów niżej, wystarczyło trochę poszukać...
http://forum.tempra.org/t...lem-vt16702.htm |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
Keray69
|
Wysłany: 13-08-2010, 14:38
|
|
|
Szukałem ale tego co mi potrzebne nie znalazłem... Miedzy innymi twoj temat tez czytałem. |
|
|
|
|
Bdm
|
Wysłany: 14-08-2010, 09:13
|
|
|
Keray69, masz tam cały schemat instalacji ahs, wszystkie elementy i nawet ich oznaczenia, nic więcej nie potrzeba... Nowe części tylko w aso, szukaj używanych, ale to i tak nie wiadomo na co trafisz... Jeśli nie przeskakuje ci nawiew z pasażera na szybę to albo padł panel, co było by łatwiejsze do wymiany, albo padł cały mechanizm i tu jest większy problem bo musisz sprawdzać po kolei: silniczek, cięgna, zębatka lub któraś dźwignia... Wszystko to są plastikowe części które pewnie popękały/wyrobiły się... |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
|
|
|
|
Keray69
|
Wysłany: 14-08-2010, 09:44
|
|
|
No właśnie na pewno nie działa cała ta puszeczka boscha co w niej jest silniczek A te ciegna, zębatka lub któraś dzwignia. Gdzie to wszystko sie znajduje ? Bo mam możliwość kupna pewnie wszystkich tych części. A i jak sprawdzić czy nie jest uszkodzony sam panel ? |
|
|
|
|
Bdm
|
Wysłany: 14-08-2010, 10:05
|
|
|
Keray69, po 1 rozbierz wszystkie plastiki z wierzchu żebyś miał lepszy dostęp
po 2, jeden z kolegów w moim poście pisał że jemu padły szczotki silniczka ( ta czarna puszka) może da rade to naprawić
po 3, spróbuj ręcznie przestawić t wszystko wtedy zobaczysz czy wszystkie elementy są "ruchome", jeśli nie będzie się dało zmienić pozycji ręcznie, musisz wszystko po kolei sprawdzić, w moim poście masz rysunek jak to wszystko jest złożone |
|
|
|
|
Keray69
|
Wysłany: 14-08-2010, 10:20
|
|
|
Bdm napisał/a: | po 3, spróbuj ręcznie przestawić t wszystko wtedy zobaczysz czy wszystkie elementy są "ruchome", jeśli nie będzie się dało zmienić pozycji ręcznie, musisz wszystko po kolei sprawdzić, |
No jak miałem to wszystko rozebrane to tam wsadzałem głęboko rękę i ruszałem tym szerokim plastikiem co otwiera/zamyka kanały i chodził luźno bez żadnego oporu. O To chodziło ? |
|
|
|
|
Bdm
|
Wysłany: 14-08-2010, 10:34
|
|
|
Keray69, no o to , ale powinieneś ruszać, elementami mechanizmu, żeby zobaczyć który nie działa, ale zakładam się że poszła zębatka i do tego spalił się silniczek. |
|
|
|
|
Keray69
|
Wysłany: 14-08-2010, 10:55
|
|
|
mam nadzeje ze chodzi ci o te zebatke w tej puszeczce boscha bo tam była połamana |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|