|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
znikł mój post |
Autor |
Wiadomość |
Emf

Pomógł: 26 razy Wiek: 48 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 30-05-2009, 00:35
|
|
|
akj3 napisał/a: | Jeśli komuś zależy bardziej na tym żeby składkę opłacać niż na dobrej kumpelskiej atmosferze w klubie i na forum to przepraszam - ja wysiadam. |
I tu się muszę zgodzić.
Tak pomyśli wielu userów.
Grabarz to spoko gość ale troszkę w swej "komorniczej robocie" zaszedł za daleko |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
 |
|
|
|
 |
grabarz

Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 30-05-2009, 07:40
|
|
|
Emf napisał/a: | Grabarz to spoko gość ale troszkę w swej "komorniczej robocie" zaszedł za daleko |
A ja w dalszym ciągu uważam że nie ,jak by nie patrzeć przypłaciłem to może stanowiskiem ,ale cel osiągnąłem ,nigdy tak głośno o składce nie było ,nigdy tak nie został poruszony ten temat ,Miszko jedna sprostowanie powinieneś dać ,jeżeli usuwa się temat delikwenta to nie ma opcji za co się go usuwa ,pomyliłeś to z usuwaniem postu ,wiec nie mogłem pisać ludziom ,że za brak opłaconej składki ,wiec nie wypisuj takich rzeczy że to im pisałem ,a dwa jeżeli to jest forum liberalne ,to za nim kogoś zwolnisz ,wypada pogadać i a następnie podjąć decyzje ,ty zrobiłeś na odwrót ,najpierw podjąłeś decyzje ,a potem zacząłeś gadać ze mną......(nie pije tu do ciebie ,tylko tak jak ty zacząłem zwracać uwagę na szczegóły ) i czy byłem modem ,a teraz jestem vipem ,a za jakiś czas doczekam usunięcia konta ,to i tak mojego zdania, zasad i charakteru nie zmieni.Jeżeli naprawdę bym uznał że zagalopowałem się ,to wiedzcie że przyznał bym się do błędu .Tak więc na koniec nikogo w swoim imieniu nie przepraszam ,należał się co poniektórym kubeł zimnej wody.
Ps
Tematy usuwałem ludziom którzy są na forum min 8 miesięcy w górę i było ich aż zaledwie 7 |
|
|
 |
ciechu

Pomógł: 65 razy Wiek: 46 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 30-05-2009, 10:33
|
|
|
Trzeba było zrobić składkę obowiązkową i już! Ile razy można powtarzać, że 10zł na rok to żadne obciążenie. Nawet co pół roku! A gadanie, że to zniechęci wielu userów i zaczną odchodzić jest bez sensu. Na co nam taki co olewa prośby o opłacenie serwera, żeby ten nasz wirtualny świat mógł dalej istnieć? Wystarczy dobrze sformułować informację o opłacie (są tu tacy, którzy to potrafią) i ludzie chętnie będą to czynić. Teraz jest tak, że albo zapłaci, albo nie zapłaci... i zwykle nie płaci. Nawet tacy, którzy są tu rok, dwa i dłużej, a napewno wielokrotnie skorzystali z tej kopalni wiedzy. Moja propozycja to darmowe 30 dni na wejście (zapoznanie się z atmosferą i potęgą forum) a potem opłata. Tylko w taki sposób utrzymamy to forum, albo wejdą reklamy, albo ci, którym na forum zależy będą płacić 30, 40 zł.Takie moje zdanie - obowiązkowe 10zł po 30 dniach korzystania z forum.
akj3 napisał/a: | Jeśli komuś zależy bardziej na tym żeby składkę opłacać niż na dobrej kumpelskiej atmosferze w klubie i na forum to przepraszam - ja wysiadam. |
jeśli forum zniknie z powodu braku funduszy na jego utrzymanie - ciul Ci po "kumpelskiej atmosferze" w klubie, który przestanie istnieć. Wtedy wszyscy wysiądziemy. |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
 |
yagi2

Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 04 Gru 2007 Posty: 120 Skąd: Wrocław/Lubin
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 30-05-2009, 11:10
|
|
|
ciechu Po to są właśnie fora,żeby się czegoś dowiedzieć lub uzyskać porady.Teraz pomyśl jakbyś na każdym forum,abyś się czegoś dowiedzieć musiał płacić,czy podabała by Ci się taka forma?? Po drugie jak ktoś bedzie chciał,bedzie czuł taką potrzebę,to wpłaci te 10zł. albo się robi forum ogólnodostępne,ale się robi forum zamknięte,tylko dla tych co zapłacą.Tylko czy to będzie już forum o samochodach ich problemach,czy forum typu co u Ciebie słychać itd.bo jak nie będzie nowych użytkowników,to o czym można pisać:) Może zróbcie takie coś,że aby się zarejestrować,trzeba wpisać kod po ufczesnym wysłaniu sms-a na numer 79xx.Życzę powodzenia i ciekawe czy wtedy te forum będzie nadal takie samo:)Pozdrawiam |
_________________ TIPOllot,1.4i.e+LPG BRC Just Junior |
|
|
|
 |
konikks

Pomógł: 43 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2756 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 30-05-2009, 11:16
|
|
|
ciechu napisał/a: | Trzeba było zrobić składkę obowiązkową i już! |
składka jest obowiązkowa. jeśli chcesz być vip`em. |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
 |
ego

Pomógł: 37 razy Wiek: 42 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 30-05-2009, 11:42
|
|
|
ciechu, jak widzisz dla niektórych 10 zł na rok do bariera nie do obejścia... |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
 |
egon

Pomógł: 57 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 30-05-2009, 12:09
|
|
|
ego napisał/a: | jak widzisz dla niektórych 10 zł na rok do bariera nie do obejścia... |
A szkoda
grabarz napisał/a: | cel osiągnąłem ,nigdy tak głośno o składce nie było ,nigdy tak nie poruszony został ten temat |
No tu ci trzeba przyznac racje |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
 |
krzys80

Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 22 Lip 2008 Posty: 150 Skąd: Żory
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 30-05-2009, 12:35
|
|
|
yagi2 napisał/a: | Po to są właśnie fora,żeby się czegoś dowiedzieć lub uzyskać porady.Teraz pomyśl jakbyś na każdym forum,abyś się czegoś dowiedzieć musiał płacić |
I tu się nie zgadzam.
Na większość for internetowych można wejść i się czegoś dowiedzieć bez logowania.
Jeśli ktoś chce się udzielać na forum to niech się loguje i ma wtedy np miesiąc na opłacenie składki.
Takie moje skromne zdanie. |
_________________ było: Tipo 1,4 LPG 91r.
jest: Mondeo mk2 1,8TD 98r. |
|
|
|
 |
ubek

Pomógł: 50 razy Wiek: 41 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 30-05-2009, 13:33
|
|
|
Cytat: | ciechu Po to są właśnie fora,żeby się czegoś dowiedzieć lub uzyskać porady.Teraz pomyśl jakbyś na każdym forum,abyś się czegoś dowiedzieć musiał płacić,czy podabała by Ci się taka forma?? Po drugie jak ktoś bedzie chciał,bedzie czuł taką potrzebę,to wpłaci te 10zł. albo się robi forum ogólnodostępne,ale się robi forum zamknięte,tylko dla tych co zapłacą.Tylko czy to będzie już forum o samochodach ich problemach,czy forum typu co u Ciebie słychać itd.bo jak nie będzie nowych użytkowników,to o czym można pisać:) Może zróbcie takie coś,że aby się zarejestrować,trzeba wpisać kod po ufczesnym wysłaniu sms-a na numer 79xx.Życzę powodzenia i ciekawe czy wtedy te forum będzie nadal takie samo:)Pozdrawiam |
Znów porównanie do innych for - fora darmowe to:
A - Forum na którym są reklamy
B - Forum które jest na darmowych serwerach - nie ma uploadu, mały transfer itd.
C - Forum za które ktoś płaci z własnej kieszeni
Cytat: |
Na większość for internetowych można wejść i się czegoś dowiedzieć bez logowania. |
Cholera, dawno się nie logowałem jako gość ale wydaje mi się że u nas też tak jest...
Większość dobrych for jest utrzymywana na płatnych serwerach a składki członkowskie dużo wyższe niż u nas. Duże ograniczenia dla osób które nie opłaciły składek, podział na klubowiczów itd. My tutaj staramy się każdego nowego członka/członkinie traktować jak klubowicza już na starcie. Robimy spoty, imprezy na które zapraszamy wszystkich chętnych.
Forum jest prowadzone liberalnie, zazwyczaj nie osuwamy tematów, nie zamykamy mimo że takich samych było już 50 wcześniej, każdemu staramy się pomóc. Jest też dział gdzie administracja nie ma władzy, gdzie można napisać co kogo boli.
Ale forum potrzebuje też raz na czas małej pomocy po to by mogło istnieć nadal w takiej formie ale również po to by mogło się rozwijać. Owszem forum istnieje długo, nigdy nie było problemów z jego utrzymaniem ale też się nie rozwija. Składka nie idzie tylko na utrzymanie serwera i domeny, był kupiony m.in. Eper dla nas, są robione dofinansowania zlotów itd. Zwiększenie finansów klubu pozwoli na zwiększenie atrakcyjności klubu dla wszystkich, więcej konkursów, częstsze imprezy klubowe współfinansowane przez klub. Dzięki tej składce istniejemy i możemy się rozwijać. Bo jak nie będziemy się rozwijać, będziemy stać w miejscu to będziemy się cofać.... Otworzyliśmy fiatforum.com - forum które się rozwija i jest szansą dla naszego klubu że nie zniknie z biegiem czasu. Obecna sytuacja zniechęca ludzi do organizowania czegokolwiek i do przyjazdu na jakiekolwiek spotkania, imprezy.
Grabarz odwalił dobrą robotę, a dzięki ostatnim wydarzeniom o składce nigdy nie było tak głośno. I oby nie ucichło. |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
 |
yoyo

Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 30-05-2009, 13:36
|
|
|
wg mnie leży gdzieś po środku, a ludzie z reguły są przekorni i jak im się coś każe to robią przeciwnie
zaletą internetu od początku jego istnienia jest to, że wszystko było darmowe, teraz co raz więcej serwisów staje się płatnych, coraz częściej gdy czegoś szukam okazuje sie że czytam pół informacji a dostęp do dalszej części mogę uzyskać po wysłaniu smsa - z takich stron od razu odbijam
wg mnie jedynym wyjściem jest uświadamianie, sam zapłaciłem składkę nie dlatego że ktoś mnie poganiał, przeczytałem post i argumenty że to za upload i brak reklam do mnie przemówiły
tak więc albo kampania informacyjna ale nie brutalna, albo odpowiednia modyfikacja forum tak aby ludzie z poza grupy VIP widzieli jakieś pop-upy itp. - wtedy jak komuś będzie przeszkadzało to opłaci |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
 |
yagi2

|
Wysłany: 30-05-2009, 13:48
|
|
|
ego napisał/a: | ciechu, jak widzisz dla niektórych 10 zł na rok do bariera nie do obejścia... |
Czuję tu aluzję do mojej wypowiedzi,więc proszę,wskaż mi gdzie napisałem,że 10zł to tak strasznie dużo i że nie zapłacę nigdy,czy coś.Napisałem,że jak ktoś będzie chciał,czuł taką potrzebę,to zapłaci.Nie podoba mi się forma jaką chcecie wymusisz płacenie składki(chodzi o kasowanie postów,czy nie odpisywanie user-om,którzy nie zapłacili)Jakby Miszko czy któryś z adminów napisał,że nie ma kasy na serwer żeby go opłacić,to w porządku.Sorry,przepraszam,forgive,ale nie mam na koncie 10zł,a do banku czy na pocztę specjalnie nie chce mi się iść:) |
|
|
|
 |
grabarz

Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 30-05-2009, 14:00
|
|
|
yagi2 napisał/a: | Sorry,przepraszam,forgive,ale nie mam na koncie 10zł,a do banku czy na pocztę specjalnie nie chce mi się iść:) |
No i sprawdzają się moje słowa , pogratulować postawy ,ale nie martw się nic ci już nie grozi ,prezesowi to starczy ,by wziąć cie pod skrzydła ,a drugiego zgnoić |
|
 |
ciechu

|
Wysłany: 30-05-2009, 15:21
|
|
|
yagi2 napisał/a: | do banku czy na pocztę specjalnie nie chce mi się iść:) | a ja chodziłem! nie specjalnie, ale przy okazji załatwiania innych spraw w mieście.
yagi2 napisał/a: | Czuję tu aluzję do mojej wypowiedzi,więc proszę,wskaż mi gdzie napisałem,że 10zł to tak strasznie dużo i że nie zapłacę nigdy,czy coś.Napisałem,że jak ktoś będzie chciał,czuł taką potrzebę,to zapłaci. |
wskazanie => http://skladka.tempra.org/ i znajdź tam swój nick. Nie pisz głupot, że kto będzie chciał to zapłaci i że ty kiedyś też. I że dziesięć złotych to nie dużo. Jesteś z nami 2,5 roku i gdyby każdy tak jak ty myślał - forum by nie istniało. Przynajmniej nie takie jakie jest. Więc sam w swoim sumieniu rozpraw, czy powinieneś oddawać się w tej dyskusji. |
_________________ Było:
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
 |
yagi2

|
Wysłany: 30-05-2009, 15:41
|
|
|
ciechu napisał/a: | yagi2 napisał/a: | do banku czy na pocztę specjalnie nie chce mi się iść:) | a ja chodziłem! nie specjalnie, ale przy okazji załatwiania innych spraw w mieście.
yagi2 napisał/a: | Czuję tu aluzję do mojej wypowiedzi,więc proszę,wskaż mi gdzie napisałem,że 10zł to tak strasznie dużo i że nie zapłacę nigdy,czy coś.Napisałem,że jak ktoś będzie chciał,czuł taką potrzebę,to zapłaci. |
wskazanie => http://skladka.tempra.org/ i znajdź tam swój nick. Nie pisz głupot, że kto będzie chciał to zapłaci i że ty kiedyś też. I że dziesięć złotych to nie dużo. Jesteś z nami 2,5 roku i gdyby każdy tak jak ty myślał - forum by nie istniało. Przynajmniej nie takie jakie jest. Więc sam w swoim sumieniu rozpraw, czy powinieneś oddawać się w tej dyskusji. |
Na razie żadnych spraw do załatwienia "przy okazji" w banku ani na poczcie nie mam.Nicku mojego na liście żadnej nie znajdę,bo nigdy,a jestem tu już 2,5 roku nie płaciłem
Zarejestrowałem się na forum,bo poprzedni właściciel mi polecił i też miałem jakiś problem z autem.Teraz usuwam moje konto i spadam stąd ku uciesze innych,bo przecież przez 2,5 roku nie wpłaciłem 25zł.To straszne.[/u] |
|
|
|
 |
ciechu

|
Wysłany: 30-05-2009, 15:52
|
|
|
yagi2 napisał/a: | Teraz usuwam moje konto i spadam stąd ku uciesze innych | nie rozumiem Twojego postępowania i nie bardzo wiem kto się z tego cieszy. W ten sposób właśnie potwierdzasz, że 10zł to za wiele i że nie miałeś zamiaru tego wpłacić. Twój wybór, bo puki co składka nie jest obowiązkowa. Choć mam nadzieję, że to się zmieni. |
_________________ Było:
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
 |
egon

|
Wysłany: 30-05-2009, 16:11
|
|
|
ciechu napisał/a: | składka nie jest obowiązkowa. Choć mam nadzieję, że to się zmieni. |
Nie zmieni sie
yagi2, a ty to poprostu len jestes |
|
|
|
 |
ubek

Pomógł: 50 razy Wiek: 41 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 30-05-2009, 17:46
|
|
|
temat zamykam, zostało już chyba wszystko powiedziane. Na forum zrobił się przez to tylko kwas. Co chwila ktoś z kimś się kłuć o to. Na razie odpuszczamy wszyscy temat składki i tyle. Jak będziemy to dłużej wałkować nic dobrego nie wyjdzie. |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
 |
egon

|
Wysłany: 30-05-2009, 20:52
|
|
|
ubek, popieram |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|