Lista oszustów |
Autor |
Wiadomość |
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 08-08-2006, 10:48 Lista oszustów
|
|
|
Ktoś Ciebie oszukał sprzedająć za pośrednictwem ogłoszenia z tego forum jakąś część?
Opisz to tutaj!
Podaj:
- nick, imię, nazwisko osoby
- opis sposobu zakupu i oszustwa
- zdjęcia, zapisy rozmów ze sprzedającym
Bez komentarzy w tym poście! Jedynie posty osób które są poszkodowane! Odpowiedzi osób pod którymi adresowane są skargi mogą odpowiadać. Reszta postów komentujących, a nie związanych z tematem, będa kasowane. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
onyx
|
Wysłany: 08-08-2006, 18:45 co zrobic gdy kupujacy oszuka
|
|
|
witam ja mam pewien problem a mianowice sprzedaje czesci z fiata tipo i ostatnio sprzedalem dwa zamki wiem ze byly one sprawne kupujacy twierdzi ze jeden jest polamany z tego co wiem to zamek byl w 100% sprawny klient odezwal sie po tygodniu twierdzac ze jestem oszustem i mnie sadem straszy mogl on uszkodzic zamek podczas montazu co mam robic w takiej sytuacji dodam iz sprzedalem juz troszke czesci korzystajac z forum i reszta jest zadowolona i jeszcze gratisy zawsze dorzucilem co robic z takim kupujacym |
_________________ Wszystkie czesci do tipo konkurencyjne ceny email tipo10@op.pl |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 08-08-2006, 21:05
|
|
|
"ONYX" tipo10@op.pl
MATEUSZ
BARLINEK 74-320
tel kont (w profilu Onyx-a)
Zakup zamkow po konsultacji via GG
Zamki mialy byc sprawne a nie sa
cala sprawa opisana tutaj http://forum.tempra.org/v...p?p=52358#52358
ciagnie sie to strasznie dlugo ale co zrobic:/
Zdjecia zamka i rozmowy ze sprzedajacym podlinkuje z plikow. |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
Kabar
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 16-08-2006, 07:18
|
|
|
Temprawg, Łukasz Nowak
Sprzedał silnik "w bardzo dobrym stanie" który okazał się kompletnym złomem. Przekręcona panewka to tylko jedna z rzeczy.
Sprawa opisana tutaj:
http://forum.tempra.org/viewtopic.php?t=4300 |
_________________ Vangelion Car Audio Centrum - Profesjonalne Systemy Car Audio
|
|
|
|
|
TiP016V;)
Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 28 Lis 2005 Posty: 178 Skąd: WRC
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 09-11-2006, 23:45 Re: Lista oszustów
|
|
|
glinek19, Bartosz Glinkowski (Gliwice)
- ogłoszenie na portalu otomoto (~rok temu) dot. części do Fiata Tipo - po wpłacie pieniędzy (500zł) nastąpiła cisza - nie zamierzał nic sprzedać, ponieważ nie miał takiego auta (telefoniczna rozmowa z jego rodzicami) - sprawa oparła się o Prokuraturę. W chwili obecnej ma prawomocny wyrok sądowy (1,5roku w zawieszeniu). I to nie był pierwszy taki numer w jego wykonaniu!
Wczoraj zauważyłem, że ogłosił się tutaj... od razu zgłosiłem sprawę Miszkowi. Szkoda czasu, nerwów, no i pieniędzy na tego pajaca.
Pzdr |
|
|
|
|
opti
Pomógł: 29 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 1621 Skąd: Podkarpacie
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 07-12-2007, 23:37
|
|
|
Michał Pogonowicz,
KiM Art Pracownia Reklamy Wizualnej
Wschodnia 57/24
90-266 Łódź
(503)945804
numer konta bankowego i dane przelewu:
LUKAS BANK 77 1940 1076 5431 6722 0000 0000
Katarzyna Pogonowicz
93-418 Łódź
Aleksandra 5 m 2
nick z forum: misiek4u, nick z allegro: KiM_Art
zakup przekladni kierowniczej z auk. allegro w dniu 20.10.2007
wiecej w tym temacie: http://forum.tempra.org/t...niel-vt9685.htm
sprawa bedzie zgloszona na policje |
_________________ Tipo 1.9TD 90KM Granturismo
Nuova Bravo 1.9 16v mj 190KM Sport |
|
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 08-12-2007, 00:22
|
|
|
NOWAK DANIEL
Ukryta Wiadomość: | Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message --- |
nick: daniel
90 zł za zderzak przedni, którego nigdy nie widziałem.
Moja sprawa zgłoszona na policję.
Sprawa opisana tu: http://forum.tempra.org/t...slec-vt9355.htm
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 08-12-2007, 10:34
|
|
|
Potwierdzam
NOWAK DANIEL
Ukryta Wiadomość: | Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message --- |
nick: daniel
klika drobiazgów. kwota łącznie 25zł
"w imię zasad sku...." |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
Sucre79
Pomógł: 30 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 1051 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 29-11-2008, 16:38
|
|
|
sprawa wyjaśniona nieaktualna |
_________________ Mój Chomik GSM
|
|
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
|
Wysłany: 29-11-2008, 21:43
|
|
|
dcfan do wyjaśnienia sprawy nie będzie korzystał z tego forum (do tego czasu ma zbanowane konto).
Dla krętactwa nie ma tolerancji |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 29-11-2008, 21:48
|
|
|
Emf, wiem że to nie jest miejsce do komentarzy ale przeczytaj to:
http://forum.tempra.org/t...daniel&start=25
jest sens blokować konto? niech chłop się tu tłumaczy przez PW - takie moje zadnie
p.s. ja swojej kasy do daniela nie odzyskałem... kij mu w plecy... |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
|
Wysłany: 29-11-2008, 21:59
|
|
|
konikks, miał chyba wystarczająco dużo czasu na wyjaśnienie.
Ostatnio był na forum dzisiaj i jakoś nie próbował nic wyjaśniać. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Sucre79
|
Wysłany: 01-12-2008, 22:10
|
|
|
kolega dcfan do tej pory milczy chociaż ja dalej próbuję kontaktować się z nim na GG więc już mam pewność że nie załatwi sprawy ze mną bo nawet zablokowanie wejścia na forum nie pomogło. Cóż-człowiek uczy się całe życie a i tak głupi umiera. |
|
|
|
|
|
Sucre79
|
Wysłany: 02-12-2008, 18:21
|
|
|
wronbul, zgłoś to na allegro a nie tutaj. Przeczytaj pierwszy post w tym temacie. |
|
|
|
|
|
pisario
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 933 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 21-06-2010, 14:04
|
|
|
Z przykrością, ale i ja muszę się wpisać....
Jakiś czas temu (dokładnie 17-05-2010, 18:39) rozpocząłem swoją historię interesu z użytkownikiem
tomas212212
Sprzedawał on komplet elektryki szyb i inne czesci w tym temacie http://forum.tempra.org/t...mek-vt18494.htm
Zainteresowalem sie szybami. I postanowilem zakupic. Cena nie da sie ukryc atrakcyjna, jak za komplet ze sterownikiem i cala reszta. Szczegolnie ze mial byc w bardzo dobrym stanie.
Wszystko sprawnie, przesylka itd. Ładnie zapakowane, rozpakowuje ogladam podlaczam na sucho i okazuje sie, ze....
Silownik kierowcy ( ma urwana linke ta ktora prowadzi metalowe "siodelko" do ktorego zaczepiona jest szyba). Kolega powiedzial, ze pewnie w trakcie transportu uszkodzone ;| Tak sie sklada ze linke jakos bym podmienil, ale... podlaczam na sucho silnik chodzi ale nie przesuwa calej tej belki (sprezyny) do ktorej zaczepiona jest wspomniana linka) rozbieram silnik. Cala prowadnica wyrobiona na tyle ze ma po 2 mm luzu, gdzie musi byc na styk. Silnik prawy, w porzadku, choc wyjatkowo glosno chodzi. (wiem jak powinien bo sluchalem chocby u kolegi Lasgo) Reszta, centralka itd, wszystko zgodnie z umowa, choc wtyczki obluzowane na tyle ze musialem przelutowywac przewody, trudno.
Zaczalem z kolega to zalatwiac pisac do niego wiadomosci, zapytal jak chce to zalatwic. Mowie ze bez roznicy, chce dzialajacy silownik, albo odsylam i chce zwrot kasy + przesylki. Od tamtej pory cisza. Sprytniw usunal nawet nr telefonu z profilu, a dzwonilem do niego wczesniej, teraz juz nie mam numeru.
Coz pomyslalem trudno, zdarzaja sie ludzie nieuczciwi, choc dziwne ze user ktory dlugo jest na forum cos takiego? Chcialem puscic to plazem, ale na wszelki wypadek wchodzilem na jego profil tak raz na tydzien i nagle wczoraj dojrzalem ze znowu cos sprzedaje, dlatego radze uwazajcie. Moge udostepnic cala historie wiadomosci z nim, i jedna z nich udostepnie z premedytacja
Cytat: | powiem ci tak. i tak to po kosztach sprzedalem. zdjec nie potrzeba wierze ci na slowo. ale mowie ci ze byl sprawny. moze zostal uszkodzony podczas wyjmowania. sam modul jest wart 50zl. se popatrz na allegro. pasuje oprucz T/T tez do fiata coupe. przelaczniki z elektryka warte 20zl. a sam silnik jeden wart 40zl. wiec i tak zarobiles. ale jesli sie upierasz decyduj jak to chcesz zalatwic.
pozdrawiam |
Po tym rzecz jasna odpisalem
Cytat: | kolego nie tlumacz mi co ile kosztuje. Wiem jakie sa ceny dlatego sie decydowalem. Sprzedawales komplet jako sprawny. Moge wyslac Ci ten jesli stwierdzisz ze to naprawisz i ze NAPRAWDE moglo to sie tak uszkodzic podczas transporty, szczegolnie ze urzadzenie jest poprostu zuzyte. |
Konkluzja:
Nie lubię kablowania, ale nie chce innych narazac na problemy, w moim przypadku stosunkowo male pieniadze, i prawda jest i tak ze dosyc okazyjnie kupilem tak jak napisal, ale mialo byc wszystko SPRAWNE (trzymajmy sie pewnych zasad). Nie jest. Teraz widze jakis silnik sprzedawany przez niego dlatego
PRZESTRZEGAM NIE NATNIJCIE SIĘ! |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 15-01-2012, 11:57
|
|
|
Mnie nie oszukał i mam nadzieję, że do nas na forum jeszcze nie dodarł, ale jak to mówią lepiej dmuchać na zimne.
Pozwole sobie wkleić fragment tematu, jaki się pojawił na Fiat Klub Polska:
Cytat: | koleś pisze na PW info że ma dla nas ten przedmiot który poszukujemy i proponuje bardzo dobrą cenę za niego, oczywiście nie ma akurat tego zdjęcia ponieważ przechowuje to w garażu, za pobraniem też nie wysyła bo jak twierdzi ludzie nie odbierają paczek przez co jest stratny.
w ramach promocji jeszcze zaproponuje żeby mu wysłać koszt samej wysyłki i jeżeli będzie wszystko OK dopłacimy resztą
po wpisaniu danych w google nic nie znalazłem, dopiero wpisanie nr konta w google wyjawiło całą prawdę:
"11114020040000310270274320"
dane do przelewu zawsze zmienia, zarówno imię, nazwisko i adres, gdzie nawet kod pocztowy nie pokrywa się z miejscowością.
cała seria stron gdzie ludzie piszą że zostali oszukani na kwoty od 10 -100zł, kwoty mało szkodliwe przez co na policji usłyszymy drobny śmiech.
NIE DAJMY SIĘ NABIERAĆ i sprawdzajmy każdego który nam proponuje znikąd super rzeczy za super cene. |
Cały temat: http://fiatklubpolska.pl/...a-oszust-14021/
PS.: Sprawdziłem, faktycznie koleś działa szeroko i daje za każdym razem inne dane i nie zastanawia się nad kodem, raz pisał, że kod 20-642 to Przemyśl. To jest z lublina, ja mam 20-607 |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 06-04-2013, 22:40
|
|
|
Niestety ale i ja muszę tu dopisac jednego forumowicza. Może śmieszna kwota ale to nie fair. Ponad półtora miesiąca temu wysłana manetka do kierownicy w tipku. Zgodziłem się że pieniądze wpłaci jak ją sprawdzi. Sprawdził i nic potem. Do dziś pieniędzy nie mam, kontakt najpierw skąpy (niby wpłacił ale pieniądze nie doszły, poprosiłem o potwierdzenie wpłaty, obiecał ze podeśle, do dziś nic). Potem kontakt zerowy, nie odbiera w ogóle telefonu (raz tylko odebrał jak z innego nr zadzwoniłem) nie odpisuje na gg itp. Może śmieszne ale prawdziwe. A nick to kamyk0077 Miałem nie pisac, ale niech inni uważają na niego. |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 06-04-2013, 22:57
|
|
|
KrzychuB, głupio wręcz mi, bo znam go osobiście, W jego ręce oddawałem Smoczycę. Nie wydawał się fałszywy |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Zaproszone osoby: 1
|
|
|
|
|
mikee72
Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 584 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 06-04-2013, 23:10
|
|
|
Facet wyrwał manetkę wartą kilkanaście złotych i ściemnia..
Ja nie ogarniam takich rzeczy - osobiście zawsze płacę zawsze z góry.
"Jak kraść to miliony" znacie to?
Nie znam konkretnie tego tematu i może się mylę, ale chyba za parę złotych poznałeś szmaciarza. |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
|
Wysłany: 06-04-2013, 23:23
|
|
|